בנימין

לוח חשמל + ארון מונים קומתי על קיר הדירה

שלום, לאחר מעמד חתימה על חוזה רכישת דירה התברר כי לוח החשמל וארון מונים קומתי נמצאים בקיר מסדרון הקומה שחופף לקיר הסלון של הדירה שרכשתי. בעל הדירה וגם המתווך לא עדכנו על כך ולכשהתגלה ערכתי בדיקה של מודד קרינה שנמצא שהיא ברמה חריגה. אני פנסיונר ולאור מצבי הבריאותי אני יושב רוב היום בסלון . האם יש לי מה לעשות בנדון? האם אני יכול לבטל את עסקת רכישת הדירה בעקבות כך? האם פנייה לחברת החשמל תעזור לפתור את הבעיה ?. הבניין בן 18 שנה בערך ולא הותקנו מיגונים בתוך הארון החשמל. מה אפשר לעשות משפטית? תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד שי שמואל פרץ

בנימין שלום, בעסקת מקרקעין החובה היא עליך כקונה לברר את טיב הדירה, לרבות יתרונותיה וחסרונותיה, כך שלבטל את עסקת המכר, לא נראת לי אפשרית. אמליץ לך בשלב ראשון להתייעץ עם חשמלאי מוסמך לבדוק מה ניתן לעשות על מנת לצמצם את הקרינה לדירתך. כמוצא אחרון, אמליץ לפנות לחברת החשמל לבדיקת הנושא מבחינתה. בהצלחה, עו"ד פרץ

בנימין

תודה על המענה. אשמח להבהרה באשר לפנייה לחברת החשמל 'כמוצא אחרון' . הרי אלו ארונות של חברת החשמל , האם היא לא אמורה לדאוג שלא תהיה פגיעה בבריאות הציבור?! זה מחדל שלהם שרמות הקרינה שנמדדו הם מעל ומעבר התקן שקבע המשרד להגנת הסביבה וארגון הבריאות העולמי. החשמלאי עדכן שלפי התקן חברת החשמל לא מאשרת היום התקנה של ארונות חשמל בחופף לקירות של דירות מגורים. אני אמור לוותר על ישיבה בסלון כתוצאה מכך?! למה אני נדרש לשלם כספים למיגון בתוך ביתי אם חברת החשמל לא דואגת למגן כחוק את ארונות החשמל שלה?!! איך הבניין קיבל היתר לאור התכנון המסוכן הזה? אני במקרה עליתי על המפגע כאשר ערכתי בדיקה ,רוב המתגוררים בבניין כלל לא מודעים לסיטואציה הקריטית שמהווה פגיעה בבריאותם. אלו אמצעים משפטיים עומדים בפני כדי לדרוש להעתיק את הארונות לחדר המדרגות כנדרש בתקן? אשמח להכוונה תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד שי שמואל פרץ

בנימין שלום, אמליץ לך לפנות בעניינך לרשות לשירותים ציבוריים חשמל. ניתן לעשות כן, גם באמצעות אתר האינטרנט של רשות החשמל. לידיעתך, רשות החשמל הינה רשות ממשלתית אשר מפקחת על פעילות חברת החשמל. בברכה, עו"ד פרץ