מיכל גונן

מה אורך התקופה שמותר לחברת חשמל לגבות רטרואקטיבית

הי. מסתבר שחברת חשמל לא בדקו את המונה שלי 1220 ימים וקיבלתי חשבון בגין הפרשי צריכה של 10,000 ש"ח. יש לי גג סולרי על הגג כך שאני גם מוכרת חשמל והחשבון כולל הפרשים גם בייצור שלי. שלמתי את כל מה שהגיע מחברת חשמל עד כה בהוראת קבע. אין לי שום דרך לבדוק אותם. האם אני חייבת לשלם? האם מותר להם לחייב אותי על תקופה כ"כ ארוכה למרות שהם מחוייבים לבדוק לפחות פעם בשנה?

item.Author מנהל הפורום עו"ד שי שמואל פרץ

מיכל שלום, לשאלתך, ניתן לחייב אותך בגין התקופה המדוברת. יחד עם זאת, אמליץ לך לפנות בעניינך לנציבות תלונות הציבור בחברת החשמל. ניתן לעשות כן, גם באמצעות אתר האינטרנט של חברת החשמל. בברכה, עו"ד פרץ