משפטי– זאפ
משפטיפורומיםתביעות נגד חברת חשמלנזק לטלויזיה כתוצאה מהפסקות חשמל חוזרות

מנהלי הפורום

עו"ד שי שמואל פרץ

עו"ד שי שמואל פרץ

בעל תואר ראשון במשפטים ובעל תואר שני במנהל עסקים (בהצטיינות). עו"ד פרץ סיים בהצלחה את כיתת המצוינות בפקולטה למנהל עסקים וביצע פרויקט רחב היקף לחברה ישראלית-בינלאומית. עו"ד פרץ התמחה במחלקה המשפטית של חברת החשמל לישראל בע"מ בתחום האזרחי-המסחרי ובהמשך הועסק כעורך דין בחברת החשמל מספר שנים, במסגרת תפקידו ייצג את חברת החשמל במס' לא מבוטל של תיקים בנושאים שב"ח, נזקים למוצרי חשמל וכו'. בשנת 2009 הקים יחד עם עו"ד אריק ארביב את משרד עורכי דין ארביב-פרץ. החל משנת 2011 משמש עו"ד פרץ היועץ המשפטי של עמותת עמי"ת.

חזרה לפורום

נזק לטלויזיה כתוצאה מהפסקות חשמל חוזרות

אוש
אושרי

עקב הפסקות חשמל חוזרות שהיו בתאריך 08/11/2024 הטלויזיה שלנו ניזוקה. הזמנתי חשמלאי הביתה והוא פסק כי המסך נפגע והפסיק לעבוד לאחר הפסקות החשמל הרצופות. וכעת הטלויזיה TOTALOST. (לא משתלם לתקן אותה). פניתי לחברת החשמל דרך האתר שלהם והם השיבו לי כי : "לאור הפסקות החשמל שאינן בשליטתינו ואינן צפויות מראש, הדבר אינו צריך לגרום לנזקים למכשירים תקינים ובעלי הגנות מתאימות" "לצערינו הפסקה מסוג זה אינה נכללת אמות המידה לפיצוי, ולכן לא נוכל להיענות לבקשתך לפיצוי". האם זוהי תשובה ראויה?? האם הפסקות החשמל אינן בשליטתם?? אם לא אז בשליטתי?? אני הייתי צריכה לצפות מראש להפסקת חשמל?? לא באו לבדוק את הטלויזיה, שלחו תשובה בכתב וכך בעצם "כיסו את עצמם מכל אשמה"??? האם זוהי עילה לתביעה??? אודה לתשובה.

RE:
עו"ד שי שמואל פרץ
עו"ד שי שמואל פרץ(נכתב ע"י: אושרי)

אושרי שלום, מעמדן של אותן אמות מידה - הן כמעמד החוק. אמות המידה קובעות קריטריונים, האם הנזקים שנגרמו לך ושנבעו מאותן הפסקות חשמל מזכות בפיצוי כלשהו מחברת החשמל. ככל הנראה, לאור תשובת חברת החשמל, אין לך עילת תביעה. יחד עם זאת, תוכל לפנות לרשות החשמל בפנייה נוספת לבחינה נוספת של המקרה. בהצלחה, עו"ד פרץ