מנהלי הפורום

עו"ד אילנית צירקלביץ
עו"ד אילנית צירקלביץ, מרצה בלשכה בנושא רישום זכויות ובתים משותפים.מרצה במכללה לנדל"ן ובקורס דירקטורים. בעלת תואר שני בהצטיינות במשפט עסקי מסחרי ותואר ראשון מאוניברסיטת בר אילן.
הוועד וחניה בשטח המשותף
שאלה ראשונה, אני גרה בבית בן 7 דיירים, שלושה מהם בנו תוספות בנייה, שברו חומה שסגרה את החצר כדי להכניס את הכלים לשיפוץ, לפני כשנה סיימו את הבנייה , לא הודיעו לעיריה כדי לא לשלם ארנונה גבוהה, והפכו את השטח המשותף הפרוץ לחניית קבע מבלי לבקש את אישורי. מי צריך לטפל בזה שהם חוני ם בשטח המשותף המשטרה שזה מקום לא חוקי , או העיריה ? תודה שאלה שניה ועד הבית שלנו היה 8 שנים מיותרות בוועד כשהוא לא תרם כמעט דבר למראה הבניין ולא ברור מה הוא עשה עם הכסף, הוא אדריכל , בבניין בן שבעת הדיירים חתמנו כולנו על הסכם לתוספות בנייה שלושה כבר בנו ואני הגשתי תוכניות לעיריה אולם שני שכני מתנגדים חרף ההסכם. לתדהמתי האדריכל\וועד תפס צד, ולמרות שהוא כבר בנה, למרות שהוא חתום איתי על הסכם שאסור לו להתנגד , הוא מייצג אותם בבית המשפט (אני תובעת אותם על הפרת הסכם) עושה כל מאמץ להכשיל ולשכנע את היתר שלא לחתום , האם גם הוא נחשב למפר הסכם??? הוא עומד להגיע לבית המשפט להעיד לטובת המתנגדים. תודה