נטלי

התיישנות לרכוש משותף- נסיון שלישי לקבלת עזרה

אין באפשרות הוריי לפנות לעורך דין, ולכן אני פונה אליך בבקשה לעזרה. בניין של 14 דירות, כשבכניסה יש 2 מחסנים. לפני 40 שנה, קיבל דייר בדירה של עמיגור, מקומה ראשונה, את אישור הדיירים להצמיד מחסן אחד לדירה שלו(ככל הידוע לנו). הדייר הזה פתח דלת מהמטבח אל המחסן. כמה שנים לאחר מכן הוא עבר דירה, והדירה נשארה באותה המצב. הוריי עברו לגור בבניין הזה לפני 35 שנה, וקיבלו מעמיגור את 2 הדירות שבקומה הראשונה, כאשר מהמטבח שבאחת הדירות יש דלת שמובילה למחסן(המחסן הנ"ל). לאחר 20 שנה של שכירות מעמיגור, החליטו הוריי לקנות את 2 הדירות. גודל 2 הדירות זהה לפי החוזה, אבל גבו 5000 שקל יותר עבור אחת הדירות. כאשר אמא שלי שאלה את השמאי לגבי הסכום השונה מדירה 1 לדירה ה-2, הוא אמר לה שזה בגלל המחסן. מאז הקנייה עברו 15שנה. כלומר סך הכל 35 שנה באותן הדירות, כאשר הוריי הניחו שכשהם קנו את 2 הדירות זה כלל את המחסן. לאחרונה, בעקבות סכסוך עם שכנים והתערבות משטרה, נדרשנו להמציא הוכחות. אמא שלי זוכרת שבזמנו נאמר לה שהדיירים דאז אישרו לדייר הקודם את הצמדת המחסן.. אבל אין לה את האישורים או הוכחות לכך, ומאחר ואמא שלי חשבה שהיא שילמה עבור המחסן, היא פנתה לקבלת העתק של החוזה, ושם נאמר לה שהמחסן לא שלנו, ושבחוזה לא מצוין דבר לגבי המחסן, כדברי השמאי בזמנו. נאמר לה שהסכום שהיא שילמה יותר היה עבור המטבח. זה הגיוני ש2 דירות באותו מצב, באותו קומה, ובאותו גודל יעלו אחרת באותו יום קנייה, כאשר אין שום הבדל בין דירה אחת לשנייה? 1. בדקתי באינטרנט, ומצאתי שעל המחסן שלנו חל חוק התיישנות כי עברו מעל 25 שנה, כך שהדיירים לא יכולים לתבוע. בהנחה וזה נכון, האם זה כולל את העייריה/עמיגור/המפקח על בתים משותפים? האם אחד מהגורמים האלה יכול לתבוע ולקחת את המחסן למרות חוק ההתיישנות? 2. איך אפשר להוכיח שאכן שילמנו על המחסן כל השנים האלה, כפי שנאמר להוריי בעל פה ע"י השמאי, לפני 15 שנה? 3. תיקון רישום לרכוש משותף- מאחר ואישור הדיירים ניתנו לפני 40 שנה(מהדיירים דאז), ואין באפשרותי להמציא אישורים אלה. ואין מצב לקבלת אישור חדש מהדיירים כיום, לכל היותר יאשרו 3 דירות, פלוס 2 הדירות שלנו(סה"כ 5) מתוך 14 דירות.. האם במקרה זה אני עדיין יכולה לבקש תיקון רישום ללא אישורים מהדיירים? האם במצב זה של התיישנות נוכל לקבל אישור גם נגד סירוב הדיירים? תודה מראש. נטלי

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון דניאל רותם

שלום נטלי, השאלות שהעלית בפנייתך הן מסובכות והטיפול בבעיות הסבוכות שהעלית מחייבות טיפול מקצועי של עו"ד מיומן המתמחה בדיני מקרקעין. לרשות אזרחים חסרי אמצעים עומד שירותי הלשכה לסיוע משפטי של משרד המשפטים. גם לשכת עוה"ד מציעה שירותי עו"ד בהתנדבות לחסרי אמצעים. עליך לפנות לאחד המוסדות המציעים סיוע לאזרחים שאין באפשרותם לממן שכירת שירותיו של עו"ד. כללית, עליך לדעת כי התיישנות פועלת כאמצעי הגנה על הנתבע ולא כאמצעי תקיפה. כלומר, אם השכנים יבקשו מהורייך לפנות את החדר ששימש בעבר כמחסן, הורייך יוכלו להתגונן בעזרת טענת ההתיישנות. אולם, הורייך אינם יכולים להסתמך על משך הזמן שהם מחזיקים בחדר הנ"ל כדי לאכוף את רישומו על שמם. בהצלחה.