לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
חימי

שכנה מרעישה מלמעלה למרות בקשותיי החוזרות ונשנות

שלום רב, הנני גר בבניין משותף בקומה שלישית ומעלי גרה שכנה (קומה רביעית ואחרונה). למרות בקשותי החוזרות ונשנות ממנה להמנע מרעשים שעיקרם גרירת ריהוט במשך שעות הערב ואף בלילה, היא לא עושה כמעט דבר ("היא משתדלת" לדבריה). מקרים לדוגמה: שבת בבוקר 8:00 ועד צהרי השבת - דפיקות וגרירת רהיטים. יום חמישי בשעה 6:00 בבוקר - שוב רעשי דפיקות וגרירת ריהוט שנמשך עד 8:00 זמן יציאתי לעבודה. עוד דבר אבסורדי - שנינו בוועד הבית (עם עוד שכנה). גם פנייתי לשכנה המשותפת בתלונות על השכנה מלמעלה לא עזרו. אני לא יודע מה לעשות. נא עזרתך. בברכה.

עו"ד דניאל רותם

שלום חימי, הדין אכן קובע כי אתה זכאי ליהנות מדירתך ללא מטרדים כלשהם. ברם, כדי לזכות בסעד תצטרך לשכנע את השופט כי הרעשים שמקורם בשכנתך הם בלתי סבירים הן בעוצמתם והן בתיזמונם. ברור כי החיים בבית משותף מחייבים גם התחשבות הדדית ועם זאת מעת לעת סביר לצפות גם למטרדים מצד השכנים כגון בעת מעבר דירה או שיפוצים או מסיבות. אם לא תצליח לשכנע את שכנתך להימנע מיצירת מטרדים בשעות המנוחה ולהקטין את המטרדים בשעות אחרות, תוכל לתעד את הרעשים ע"י הקלטה או בעזרת מומחה שיתעד גם את עוצמת הרעשים והמועדים שבהם הוא מדד אותם. ברור כי העסקת מומחה עלולה להיות יקרה. תביעה לצו מניעה שתוגש לבית המשפט או למפקח על רישום המקרקעין ללא תיעוד וראיות מספיקות עלולה להידחות ולגרום לך מפח נפש, חסרון כיס וקלקול היחסים עם שכנתך.

חימי

שלום רב, תודה על המענה. אבקש לחדד מס' דברים: 1. היחסים עם השכנה כבר מזמן גרועים (לפחות מצידי). 2. בעבר הצעתי לה להצמיד מדבקות עבות לרגלי כיסאות ושולחנות ע"מ לעמעמם את הרעש אך זה לא ממש פתר את הבעיה. 3. הרעשים הופכים לדעתי למטרד כאשר הם מעירים אותי ב-6:00, או ב-23:00 בליליה ויותר מאוחר מזה, או בשבתות לאורך כמעט כל היום. אני יכול לערוך רישום מדוייק של הרעשים, אני לא יודע רק אם זו כוונתך ל"תיעוד". 4. פעם אחרונה שפניתי אליה בכעס בתלונה על רעש שנשמע כמו כדור באולינג שפוגע בריצפה מספר פעמים, נאמר לי שאין לה מושג על מה אני מדבר.... סוג של התממות כזו היא הכי מעצבנת!! 5. מאחר ואני, היא ושכנה נוספות מתפקדים בועד הבית, התלוננתי עליה בפני השכנה השלישית. היא נתנה לי את הנייד שלה עם בקשה שלה להתקשר ולהתלונן בפניה בכל פעם שיש מטרד של רעש. אם אני אכן הייתי עושה שימוש בזה הייתי מטריד אותה כל כמה שעות, ואני לא ממש מעוניין בזה. 6. מאחר ופניות חוזרות ונשנות לא ממש עזרו והיחס והסלידה שלי אליה כבר בלתי ניתנים לגישור, אינני יודע מה לעשות. האם תלונה במשטרה תעזור? האם אין לי ברירה אחרת אלא לעבור דירה? למרות שאינני מעוניין בדרך זו, חשבתי על התנקמות בכל מיני דרכים שאולי יעבירו לה מסר שזה כבר נמאס. אני כבר מיואש.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום בתים משותפים