שרון

השתתפות בהוצאות החזקת הרכוש המשותף וניהולו

שלום, יש לי 2 שאלות. האחת- האם זה תקין אשני משלמת ועד בית זהה לדירות אחרות בבניין הגדולות משלי בהרבה? שאלה נוספת- הועד מחייב כל 3-4חודשים בסכומים של כאלף ש"ח עבור שיפורים אסתטיים ותיקונים שאינם דחופים, מעבר לתשלומים השוטפים של הועד. האם אני חייבת לשלם את זה? מה באפשרותי לעשות? תודה שרון

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון דניאל רותם

שלום שרון, שיעור ההשתתפות של בעלי הדירות בהוצאות ניהולו והחזקתו של הרכוש המשותף נקבע בסעיף 58 של חוק המקרקעין כדלקמן:- "58 . (א) בעל דירה חייב להשתתף בהוצאות הדרושות להחזקתו התקינה ולניהולו של הרכוש המשותף ולהבטחת השירותים המחוייבים על פי דין או המקובלים על פי הנוהג, לפי יחס שטח רצפת דירתו אל שטח הרצפה של כל הדירות שבבית המשותף, זולת אם נקבע בתקנון שיעור השתתפות אחר. לענין זה, "החזקה תקינה" – שמירה על מצבו של הרכוש המשותף כפי שהיה בעת גמר הבניה, לרבות שיפורים שבוצעו בו לאחר מכן בהסכמת בעלי הדירות." כאמור בחוק, שיעור ההשתתפות ( "מיסי ועד הבית" ) הוא כקבוע בתקנון הבית המשותף. אם בתקנון לא נקבע כי בעלי הדירות ישלמו תשלום זהה בלי להתחשב בשטח דירותיהם, חלקך בתשלומים צריך להיות עפ"י היחס שבין שטח דירתך לשטח הכולל של כל הדירות. כלומר, בעלי הדירות הגדולות יותר ישלמו יותר מבעלי הדירות הקטנות. כאמור, בעל דירה חייב להשתתף רק בתשלומים עבור ההחזקה השוטפת של הרכוש המשותף ( שמירה על הקיים ) והוא אינו חייב להשתתף בהוצאות עבור שיפורים או תוספות לרכוש המשותף.