מרחק חוקי של חצרות גני ילדים לבניין שכן ורעש לא סביר מגני ילדים
שלום, בבניין שגובל בבניין בו אני גרה נפתחו לאחרונה 4 גני ילדים ומועדונית. חצר גני הילדים, שיש בה מתקני שעשועים, ארגז חול וכד, גובלת בגדר הבניין בו אני גרה. הילדים נמצאים בחצר מ-8:30 עד 16:00 עם הפוגות קלות, והרעש הוא מחריש אוזניים. וכל זה בחסות עיריית תל אביב. שאלותי: - מהו המרחק החוקי שצריך להיות בין חצר גן הילדים לבניין הגובל בה? - האם מותר להרעיש בצורה כזאת, באזור מגורים, שלא היו בו גנים מעולם, לאורך כל השעות הנ"ל? תודה, מחכל ,ל
שלום, בדקי בעירייה אם ניתן היתר לכל הגנים שבשכנותך. החיים בעיר כרוכים גם בהשלמה עם מטרדים מסוימים וסבירים. אם את מאמינה שתוכלי לשכנע שופט\ת כי מטרד הרעש הוא מעבר לסביר יש לך סיכוי לקבל צו מניעה כנגד הבעלים של מקור המטרד. אם למי מהגנים אין היתר כדין , העירייה אמורה להפסיק את הפעלתו. לחלופין, תוכלי לזכות ביתר קלות בצו מניעה נגד בעלי הגן שפועל ללא היתר כדין. מכוח החוק למניעת מפגעים הותקנו תקנות למניעת מפגעי" (רעש בלתי סביר). התקנות קובעות, בין היתר, את דרכי המדידה של הרעש באמצעות מד רעש. אם הכוונתך לנקוט בהליכים משפטיים, אני ממליץ לך להיעזר בעו"ד מיומן וגם במומחה לענייני מדידת רמות רעש.
שאלות נפוצות:
הראל אריק
רות פור
רוני בורוכוב
רונית פלמון