אין ועד בבניין והמצב בחדר מדרגות ובבניין גרוע מאוד
אני מתגוררת בבנין ישן בתל אביב עם 16 דיירים. מי שהיה ועד עד לא מזמן מסרב להמשיך ואף לא אחד אחר חושק בתפקיד. המצב בבניין גרוע מאד (שכנים מעשנים מחדר המדרגות, לכלוך, בדליי סיגריות בכל מקום, חדר המרגות הפך להיות חדר פחים מאובק ו"רייחני" והתחזוקה גרועה). אני רוצה לקחת את העניינים לידיים ורציתי לדעת: 1. במה זה כרוך 2. האם אני יכולה לציין בפני ה"עבריינים" חוקים מסויימים שיועילו לסדר הטוב לשם ההתרעה ? (לדוגמא: לתלות להם על הדלת פתק: על פי חוק כך וכך סעיף כך וכך חל איסור להוציא את האשפה לגרם המדרגות. במדיה ולא תציית לחוק, איאלץ לתבוע אותך בגין כך וכך.. כמוסכם בחוק) 3. האם אני חשופה משפטית לעניינים מסויימים כוועד הבניין? 4. האם אני יכולה לקבוע חוקים לדיירי הבנין ולהכריח אותם לפעול לפיהם? (חוקים הגיוניים. לדוגמא: לסלק את לול התרנגולות של השכן מהחצר, לסלק את שובך היונים שהשכן מקומה רביעית מגדל.. ועוד כהנה וכהנה מרעין בישין שלא נדע....) 5. האם תהיה לי עזרה משפטית במידה והשכנים לא יפעלו לפי החוקים הנ"ל? 6. מה עושים אם השכנים לא יסכימו ל"חוקיות" מסויימת? אני מודה מקרב לב על העזרה! המצב קטסטרופלי ומחייב שינוי מיידית.
אודה לתגובה
שאלות נפוצות:
דורית מגן
אלכסנדר
אתי שכטר
הראל אריק
רות פור