תביעת שכנים על סירובם להשתתף באיטום הגג
לכבוד עורך הדין שלום וברכה אני גרה בבנין בן 22 שנים וכן גיל היריעות שבגג הוא 22 שנים. אין ועד ואין תקנון מוסדר. הגג מעולם לא טופל. במשך שנים סבלתי מרטיבות אך בחורף האחרון ירדו לי גשמים מהגג למטבח. השכנים מסרבים להשתתף איתי באיטום בצורה יעילה. הם הביאו הצעת מחיר הכוללת תיקון יריעות ומריחת חומר על הגג כדי לחסוך בעלות האיטום. מפאת גיל היריעות וחשש לנזילות לקראת החורף המתקרב נאלצתי לבצע איטום מעל הגג מעלי בלבד בעלות 6500 ש"ח היות ולרוב יריעות אינן מחזיקות יותר מ 10 שנים. הכנתי כתב תביעה נגד השכנים תחתי בלבד אצל המפקח על המקרקעין, ונאמר לי שעלי לתבוע את כל הבנין, אחרת אזכה בתביעה רק בחלק היחסי שלהם מתוך 6 דיירים שזה 2,200 ש"ח בלבד, ובנוסף אם הצד השני של הבנין יבצע איטום, הוא יהיה רשאי לתבוע אותי שאשתתף באיטום ויעלה לי עוד 1100 ש"ח כך שחבל על התביעה. אשמח לדעת מהו החוק במקרה כשלי כשאין ועד והדיירים מסרבים להשתתף באיטום הגג. האם עלי לתבוע את כל הדיירים בבנין או שאוכל לתבוע רק את הגרים תחתי ואזכה שעלות האיטום תתחלק בין 3 דיירים מהצד שלי
שלום נורית, בהנחה שגג הבית הוא חלק של הרכוש המשותף (כלומר, הוא אינו צמוד לדירה מסוימת), כל בעלי הדירות בבית חייבים להשתתף בהוצאות האיטום והחזקתו התקינה של הרכוש המשותף לרבות הגג. אם השכנים אינם מוכנים לבחור ולהיבחר לוועד הבית, את זכאית לעתור למפקח\ת על רישום המקרקעין למנות ועד בית לפי שיקול דעתו\דעתה או אפילו למנות מתחזק לבית. בעלי הדירות בבית יאלצו במקרה זה לשלם את שכרם של המתחזק או וועד הבית שימונה ע"י המפקח\ת. עליך לצרף לתביעה את כל בעלי הדירות בבית המשותף שכן, כאמור, כולם חייבים לשאת בהוצאות עפ"י חלקם היחסי ברכוש המשותף ובכפוף להוראות התקנון.
מאוד מודה לך על התשובה המורחבת. בכבוד רב, נורית
שאלות נפוצות:
דורית מגן
אלכסנדר
אתי שכטר
הראל אריק
רות פור