נאור

תיקון נזקי רטיבות שאינה מאפשרת שימוש או מגורים בדירה

שלום רב, אני בעלים של דירת מגורים בחיפה אשר רכשתי מעמידר בשנת 1998. גרתי בדירה כ- 6 שנים עד שהתגלו בעיות רטיבות חמורות ביותר אשר אינן מאפשרות שימוש ו/או מגורים בדירה. בזמנו השכנים בבניין התנגדו לביצוע עבודות לתיקון בעיות הרטיבות והסוגיה נידונה בפני המפקחת על בתים משותפים. המפקחת החליטה כי חל איסור על ביצוע עבודות תיקון מאחר והן עלולות לפגוע ביסודות הבניין ולסכן אותו. החלטת המפקחת ניתנה על סמך חוות דעת של מומחים בתחום. על החלטת המפקחת לא הוגש ערעור. כיום ועבור כ- 12 שנים ממתן החלטת המפקחת, קיימות שיטות חדשות אשר ניתן דרכן לתקן את בעיית הרטיבות וזאת ללא סיכון יסודות הבניין. איך אני אמור לפעול? איך ניתן כיום לתקוף את החלטת המפקחת שניתנה לפני כ- 12 שנים? תודה רבה

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון דניאל רותם

שלום נאור, ראשית, אין צורך לתקוף את ההחלטה שנתנה המפקחת לפני כ-12 שנים לאור חוות הדעת שהיו בפניה באותה עת. אם תצליח לקבל ממומחה בעל הכשרה וניסיון מוכח חוות דעת שתפרט כיצד ניתן לתקן את הרטיבות בלי לסכן או לפגוע ביציבות הבניין, תוכל לעתור לביצוע העבודות לאור מצב הדברים הנוכחי. לפני שתגיש את עתירתך למפקח\ת כדאי שתציג את חוות הדעת שתשיג בפני כל בעלי הדירות בבית המשותף באספת בעלי הדירות ותנסה לשכנע אותם לבצע את התיקון. אם יתר בעלי הדירות יתנגדו משיקולים זרים או אחרים תוכל להגיש תביעה למפקח\ת או לבית המשפט בהסתמך על חוות הדעת של המומחה. בהצלחה!