משפטי– זאפ
משפטיפורומיםבתים משותפיםהאם הועד יכול לא לקבל תשלום מסי בית לשנה אם איחרתי בשבוע במועד המסירה?

מנהלי הפורום

עו"ד אילנית צירקלביץ

עו"ד אילנית צירקלביץ

עו"ד אילנית צירקלביץ, מרצה בלשכה בנושא רישום זכויות ובתים משותפים.מרצה במכללה לנדל"ן ובקורס דירקטורים. בעלת תואר שני בהצטיינות במשפט עסקי מסחרי ותואר ראשון מאוניברסיטת בר אילן.

קביעת פגישה
0778042552
חזרה לפורום

האם הועד יכול לא לקבל תשלום מסי בית לשנה אם איחרתי בשבוע במועד המסירה?

מרק
מרק

הועד ביקש להעביר אליו צ'קים עם מסים ועד לשנה עד תחילת חודש פברואר. העברתי שבוע יותר מאוחר. לפני כמה ימים מצאתי בתיבה שלי מעטפה עם כל הצ'קים למסרתי והועד רוצה להפעיל עו"ד. האם זה סביר/חוקי?

RE:
עו&
עו"ד דניאל רותם

שלום מרק, הוועד חייב לקבל את הצ'קים שלך גם אם איחרת בהפקדתם. יתר על כן, לא מוכר לי שום חיוב בחוק להפקיד ברשות הוועד צ'קים דחויים לכל השנה מראש. פרקטיקה זו מקובלת בבתים רבים כדי להקל על חברי הוועד אשר עושים, בדרך כלל, את עבודתם בהתנדבות. כדי להסיר כל ספק, כתוב לוועד מכתב בדואר רשום או במסירה אישית אם תוכל לקבל מהם אישור קבלה. ומסור להם את הצ'קים שלך. אם אתה יודע את פרטי חשבון הבנק שבו מוחזקים כספי הבית אתה יכול להפקיד את השיק שהגיע זמן פירעונו בחשבון הבנק של הוועד. לאחר מכן תן הודעה בכתב לוועד כי הפקדת את הצ'ק בחשבון הבית בבנק ודרוש מהם קבלה. אני מאמין כי עוה"ד לא ינקוט נגדך בהליכים משפטיים ובכל מקרה הוא אינו מוסמך להטיל עליך סנקציות.