תשלום וועד בית ואיומים
שלום רב, את הוועד בבניין בו אני גר מנהלת חברת ניהול. מדובר בבניין ישן לו הוספה מעלית. יש לציין כי הבניין מתוחזק ברמה גרועה. אני משלם באיחור תמידי, אך תמיד משלם, וחברת הניהול תמיד מוצאת זאת כסיבה שלא לתת שירות בעת הצורך ולאיים עלי בתביעות. לפני זמן מה, לאחר איחור של כ3 חודשי תשלום, נשלח אלי מכתב רשמי מעו"ד החברה עם תוספת תשלום רק למכתבם של כמה מאות שקלים. כל דמי הוועד שולמו וכעת נותרו הכספים הנוספים ישירות לעו"ד אשר הם דורשים ממני, שוב במכתב רשמי. האם עלי לשלמם??! מדוע יש עלי בכלל לשלם טרחת עו"ד שאינו שלי? האם עלי לקחת עו"ד (כספית קשה לי) או לענות להם אישית כפי שעשיתי קודם לכן? או שאחכה לערכאות באם יתבעו ??תודה רבה!
שלום, שאלתך מתייחסת אך ורק לדרישתה של חברת הניהול לשלם לה סכום ( בשאלתך לא ציינת את שיעורו של הסכום) שהיא דורשת בגין שכרו של עוה"ד שלה עבור מכתב הדרישה שהוא שלח אליך. לכאורה, אתה צודק באמירתך כי לא אתה שכרת את שירותיו של עוה"ד אלא החברה. אולם, מצד שני, גם חברת הניהול צודקת בטענתה כי אילצת אותה לשכור את שירותיו של עוה"ד כדי לדרוש ממך את התשלום. אם חברת הניהול תתבע אותך, יש סיכוי סביר כי השופט יחייב לשפות את חברת הניהול בגין הוצאותיה ואף לחייב אותך בהוצאות המשפט. אני סבור כי גם במקרה זה עדיף לנהוג לפי הכלל "עדיף להיות חכם מאשר להיות צודק". אם הסכום שחברת הניהול דורשת הוא סביר, כלומר לא חורג מהשכר המינימלי המומלץ ע"י לשכת עוה"ד, כדאי לך לשלם אותו.
שאלות נפוצות:
דורית מגן
אלכסנדר
אתי שכטר
הראל אריק
רות פור