מנהלי הפורום

עו"ד אילנית צירקלביץ
עו"ד אילנית צירקלביץ, מרצה בלשכה בנושא רישום זכויות ובתים משותפים.מרצה במכללה לנדל"ן ובקורס דירקטורים. בעלת תואר שני בהצטיינות במשפט עסקי מסחרי ותואר ראשון מאוניברסיטת בר אילן.
התנהלות ותגובה לפסק דין של מפקחת על הבתים המשותפים - לקומה מפולשת
שלום, היום היה לי דיון בנושא השטח בו אני גרה ונחשב ל-"קומה מפולשת" - היינו - שטח משותף בבניין. זוהי תביעה שנייה מסוגה של 3 דיירים מתוך החמישה - שזה אנחנו בעלי אותה בעייה. קיבלנו היתר בנייה מהעירייה וכל כוונתינו היא סגירה על ידי חלונות ללא בנייה נוספת. ישנה ריצפה, תקרה וקירות. החלונות פתוחים וגורמים לנו לנזק רב עם רוחות, גשמים, שלגים שנכנסים לדירה וגורמים לסכנת החלקה בשטח. השכנים תובעים אותנו על כך בטענה כי גם להם יש שטח המגיע להם. דיירים שמו כבר מחסן. האם כל אחד יכול לשים מחסן? זה אומר - שקומת הכניסה - בה אני גרה - שהיא לחלוטין כניסה פרטית , תהיה מקום עם מחסנים מה שיפגע באיכות חיי ואני אצטרך למצוא את דרכי לביתי דרך מחסנים. המפקחת על הבתים המשותפים קבעה כי אני יכולה לבנות רק את החלק היחסי שלי בשטח זה וזה אומר 6/457. 6מ"ר מתוך כ-45 מ"ר. אם כך - כיצד אוכל לסגור את החלונות? עוד פסקה כי יש לי זכות לערער וכך גם התובעים ושאצטרך להגיע לכל דיון של ערעור גם אם לא מדובר בבית שלי. בבקשה עזור לי - מה עלי לעשות? האם ערעור יכול להשיג תוצאה טובה יותר ממה שפסקה המפקחת? למותר לציין שהתובע - בעצמו בנה מחסן בחלל הבניין ללא שום היתר. תודה על ההתייחסות ש.א.