אלכס

חלוקת האחריות בתחזוקת מערכת סולארית משותפת

שלום רב. אני בעל דירה בבנין משותף בו מותקנת מערכת סולארית משותפת לחימום דודי המים. במערכת זו קולטים סולריים משותפים המותקנים על הגג מהם יורדת צנרת לכל דירה. בכל דירה ישנו ברז אשר דרכו מתחבר דוד פרטי שנמצא בדירה (במרפסת). כאשר ברז זה נפגם ומטפטף, באחריות מי להחליפו ? ועד הבית או בעל הדירה? האם המצב דומה לברז בשעון המים שהוא באחריות הבנין ? תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון דניאל רותם

שלום רב אלכס, אם הברז נמצא בתחום הדירה שלך ולא בחדר המדרגות ( כמו מד המים הנמצא בדרך כלל בחדר המדרגות או בקומת הקרקע והוא באחריות חברת המים העירונית) נדמה לי כי עלות החלפתו חלה על בעל הדירה. לפי תיאורך, הברז משרת רק אותך ולא את כלל הדיירים. ועד הבית אחראי רק על המתקנים המצויים ברכוש המשותף ונועדו לשרת את כלל בעלי הדירות או גם חלק מהם.