לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
ש..

מבואת קומה מפולשת- שאלה בעניין היתר בנייה והתנגדות השכנים

קיבלתי ביחד עם 4 דיירים נוספים מבניינים ברחוב שלי - היתר בנייה למבואה של קומה מפולשת בבניין מדורג בעל 5 קומות, כאשר אני נמצאת בקומה רביעית שהיא קומת הכניסה לבניין. יש דייר מעלי ועוד 3 מתחתיי. במבואה יש תקרה וכן קירות עם חלונות גדולים מאוד לא סגורים, כך שאני סובלת מאוד משלגים, גשמים, רוחות עזות וסכנת החלקה. אני בצד מערב. בערעור לוועדת ערר, זכינו. הדיירים תבעו אותנו לפיקוח בתים משותפים. המפקחת קבעה כי מגיע לנו לבנות רק 6/457 כלומר 6 מ"ר משטח של כ-45 מ"ר. בשטח קטן כזה אני לא יכולה אפילו לסגור חלון אחד. למותר לציין כי הדירה שלי היא הקטנה ביותר בבניין. גודל דירתי היא 60 מ"ר בעוד שאר הדירות הן פי 2 ו-3 גדולות מדירתי. אף דייר לא נכנס למבואה ואין לו שום צורך ועניין להיות במבואה. ליד המבואה אף ישנה גינה שאינה מטופלת בכלל, כמו גם המבואה - והם מוזנחים ביותר, למרות שאני משלמת דמי וועד באופן קבוע. עלי לציין כי את תשלום החשמל אני משלמת, משום שמתג החשמל הוא מביתי. אחד הדיירים אף שם מחסן במובאה שלי - בגודל של 2.5/1.5/1.5 מ'. הבקשה להיתר עלתה לנו כספים רבים - של אגרות לעירייה, תשלום לאדריכל, תשלום לעורך דין. כעת, אנו פונים בערעור למחוזי. האם יש לנו סיכוי? ואם לא, מה ניתן לעשות אם הדיירים לא ירצו דמי איזון. אשמח לקבל את התשובה גם לאימל שלי. בתודה מראש שושי

עו"ד ונוטריון דניאל רותם

שלום שושי, מצטער. לא אתיימר להשיב לך תשובה אחראית בלי להכיר את כל העובדות הרלוונטיות הנוגעות למבנה ולהיתרים שקיבלת. את מטופלת ע"י עו"ד המייצג אותך והוא אמור להכיר את כל החומר הרלוונטי ולייעץ לך גם בעניין סיכויי הערעור. אם אינך סומכת על חוות דעתו את רשאית לבקש חוות דעת נוספת מעו"ד מומחה אחר שיוכל להשיב לך לאחר שיעיין בכל החומר הרלוונטי. עקרונית, אני מבקש להבהיר לך כי הוועדה המקומית לתכנון ולבנייה שנתנה לך את ההיתר וכן וועדת הערר של משרד הפנים דנו רק בהיבט התכנוני ואילו המפקחת דנה בתביעת שכניך והסתמכה על שיקולים קנייניים. חלק מהעובדות שפירטת בפנייתך אינם רלוונטיים לדיון בשאלת זכויותיך במבנה.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום בתים משותפים