מיה

תיקון צנרת בבית משותף

שלום. שמי מיה ואני ועד הבית בבניין בן 4 קומות כאשר בכל קומה ישנן 4 דירות. שאלתי לגבי אחריות לתיקון צנרת. בין כל 4 דירות באותו צד עובר צינור ביוב ראשי של השירותים ומקלחת ולגביו התיקון חל על ועד הבית. בנוסף במרפסת שירות קיים צינור ביוב של המטבח שעובר בין ה4 דירות באותו צד. עד היום כל בעל דירה היה מתקן את הצינור הנ"ל על חשבונו בקטע שנמצא בתחום דירתו. כמו כן יש לציין ששני הצדדים מתוך 4 כל אחד על חשבונו בטלו את הצינור הנ"ל ולכל דירה יש ביוב מטבח נפרד.( 8 דירות מתוך 16). אחת מבעלי הדירות שדרכה עובר אותו צינור ביוב שמשמש 4 דירות כולל שלה עשתה תיקון לנזילה ודורשת את התשלום על התיקון מועד הבית ועד אז היא לא מוכנה לשלם את תשלום הועד החודשי. לפי הבנתי אם לפי תקנון פנימי של הבניין כל בעל דירה אחראי לצינור הנ"ל ואף פעם תיקון לא שולם על חשבון הועד ( למעט הביוב הראשי ) וכמו כן צינור הנ"ל משמש את מיעוט הדירות של הבניין אז אחראיות לתיקון נזילה בתחום הדירה אינה על חשבון ועד הבית. האם יש צדק בדבריי או שכן צריך לשלם על התיקון מקופת הועד. תודה רבה. מיה

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון דניאל רותם

שלום, צינור המשרת מספר דירות נחשב עפ"י הדין לצינור משותף אשר וועד הבית חייב לתחזק אותו ולתקן אותו מכספי הוועד. כל האמור לעיל, כפוף לכך שאין הוראה ספציפית סותרת בתקנון הבית המשותף שלכם. בכל מקרה, השכנה אינה רשאית להימנע מתשלום חלקה בהוצאות השוטפות של וועד הבית ואינה רשאית להתנות את התשלום בהחזר הוצאות התיקון של הצינור שהיא שילמה.