לארי

חלונות, ביוב ושפכים לצד הגינה.

שלום רב. אני גר בשכירות ביחידת דיור אחורית, בעבר במקום זה לא היתה יחידה ושכן באותה העת בנה את ביתו צמוד לגבול (במקום גדר ההפרדה) וכל החלונות של ביתו וצנרת הביוב ושפכים יוצאים לשטח הפרטי של בעל הנכס ממנו אני שוכר את היחידה, בעל הנכס אדם מבוגר ונמצא שנים בויכוח בנושא הבניה של שכנו, שכנו עובד מועצה מקומית ולפי כך לבעל הנכס שלי אין גב מול המועצה. חשוב לציין שהשכן במקום לבנות את ביתו כמטר מרכושו של אדם אחר, ניצל את המטר הזה מצד השני של הבניה למטרות נוחות משלו, כלומר כן היה ניתן למנוע את הבניה הלא חוקית. האם יש מה לעשות בנידון? למי לפנות?

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון דניאל רותם

שלום, הואיל ואתה רק שוכר של הנכס, עליך להפנות את דרישותיך וטענותיך רק למשכיר ממנו שכרת את הנכס. המשכיר רשאי לנקוט בהליכים משפטיים נגד השכן ו"יפה שעה אחת קודם". שיהוי מצדו עלול להתפרש כהסכמה בשתיקה למעשיו של השכן. אני ממליץ לבעל הנכס לפנות לעו"ד המתמחה בדיני מקרקעין וזה ימליץ לו אילו הלכים לנקוט. המשכיר שלך זכאי, לאור תיאוריך, לפנות לרשות המקומית ולתבוע ממנה לנקוט בהליכים להריסת הבניה שעשה השכן בניגוד לדין וכן גם לפנות לבית המשפט בתביעה לצו "עשה" נגד השכן.