אריאלה פרבשטיין

קיום חוג ספורט בחדר דיירים תמורת תשלום מכל מתאמן

אחת מדיירות הבניין (מדריכת כושר) מעוניינת לקיים שיעורי ספורט בחדר דיירים. מה אומר החוק לגבי זה? (מהי אחריות וועד הבית? עליה לשלם שכירות? מה קורה אם משהו יפצע? וכו... תודה רבה

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון דניאל רותם

שלום אריאלה, לא ברור לי מעבר לכל ספק מהו "חדר דיירים". אני מניח מההקשר הכללי של שאלתך כי מדובר על חדר או אולם המהווה חלק של הרכוש המשותף של הבית ותשובתי תתבסס על הנחה זו. עפ"י הדין כל אחד מבעלי הדירות רשאי לעשות שימוש סביר ברכוש המשותף בתנאי שהוא מונע או מפריע לשימוש כזה לשותפיו - יתר בעל הדירות בבית המשותף. אם שכנתך מדריכת הכושר ( להלן: "השכנה" ) מתכוונת להדריך תמורת תשלום. כלומר, כעיסוק, צריך לבדוק אם העיסוק אינו נוגד את התב"ע. אם העיסוק נוגד את התב"ע, הרי שזה אסור והוא יהווה עבירה פלילית. בכל מקרה, השימוש בחדר דרך קבע למטרת שיעורי ספורט מחייב הצבעה והחלטה של האסיפה הכללית של בעלי הדירות בבית המשותף. בדיון באסיפה הכללית תדונו בכל השאלות הקשורות לשימוש הנ"ל. אם השימוש הנ"ל יאושר, מומלץ לחייב לבטח את הוועד וגם את השכנה כנגד תביעות של צד ג' במקרה של פציעה בתחום הבית המשותף.