נורם

נזק מנזילה אצל שכן, חברת התיקונים של הביטוח מסרבת לטפל וטוענת שיש להמתין להתייבשות לפני תיקון

לשכן (צמוד אלי) היתה נזילה שהתגלתה רק לאחר שהציפה דירה מתחתיו (שהיתה ריקה מדיירים) ואח"כ דירה נמוכה יותר. במקביל אצלי יש בעיית עובש (מוקד הריח הוא מתחת לארון מובנה כך שלא ניתן לראותו) הריח חריף בחדר הילדים ובכניסה לבית ולא ניתן להשתמש בחדר ילדים. חברת התיקונים טוענת שעלי לחכות עד להתייבשות לפני המשך טיפול ומתעלמת מהעובדה שהבית כולו מסריח מעובש ואי אפשר להשתמש בחדר הילדים. מה עלינו לעשות? לשכן יש ביטוח צד ג' ולנו אין ביטוח. האם ניתן לחייבם לפטור בעיה בדחיפות או לממן דיור חלופי?

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון דניאל רותם

חברת הביטוח של השכן וכן גם "חברת התיקונים של הביטוח" אינם חייבים לך דבר ולעניות דעתי קיים ספק אם הם יפצו אתכם או יישאו בתיקון נזקיכם. אם מקור הרטיבות או הנזילה הוא מעבר לכל ספק הוא בדירת השכן, השכן הוא האחראי לתיקון נזקיכם וכן לפצות אתכם. אני ממליץ לכם, להצטייד בחוות דעת של איש מקצוע מיומן ואמין מטעמכם. אם לא ניתן להשתמש באחד החדרים בדירתכם, עליכם לנקוט בצעדים להפסקת המטרד לאלתר. עליכם לפעול עפ"י חוות דעתו של המומחה ולדרוש מהשכן לממן את עלות העבודות. בכל מקרה, עליכם לתעד את כל העלויות כדי לתבוע את הכספים מהשכן. השכן רשאי להיעזר במימון שיקבל מחברת הביטוח שלו. אולם, החבות לשיפוי שלכם וכן לפצות אתכם מוטלת עליו. בהזדמנות זו, אני מציע לכם לבטח בהקדם את דירתכם כנגד נזקי אש ומים. הביטוח לא יחול על הנזקים שכבר נגרמו לכם אבל יבטח אתכם אם חס וחלילה ייגרם לכם נזק בעתיד וכן גם אם ייגרם למי משכניכם נזק שמקורו יהיה בדירתכם.