עינת

סכסוך על חניה משותפת בבניין מגורים

שלום, אני גרה בבניין משותף עם 3 חניות משותפות (לא רשומות בטאבו). אחד הדיירים החנה את רכבו בחניה משותפת ולא מזיז אותו למעלה משנה! לא עוזר לדבר עם הדייר, לא מעניינת אותו מצוקתם של שאר הדיירים. איך בכל זאת ניתן להזיז את רכבו בהקדם האפשרי? האם מותר לגרור את הרכב על חשבונו? תודה רבה על תשובתך.

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון דניאל רותם

שלום עינת, החוק קובע כי כל שותף במקרקעין משותפים רשאי לעשות שימוש סביר במקרקעין המשותפים בתנאי שלא ימנע משותפיו לעשות גם הם שימוש סביר במקרקעין. השימוש שעושה בעל הדירה בחצר המשותפת נראה לכאורה בלתי סביר שכן הוא מונע משותפיו להשתמש בחצר. אסור לך "לעשות דין לעצמך" או לגרור את הרכב של השכן ללא הסכמתו. את וכן כל אחד משכניך זכאים להגיש תביעה ל"צו עשה" שיחייב את השכן לאפשר גם לשכניו לחנות במשטח החניה בחצר המשותפת. את התביעה תוכלי להגיש למפקחת על רישום המקרקעין או לבית משפט השלום.