ריקי אשכנזי

השתתפות בהוצאות שיפוץ שלא בהסכמה

אני מתגוררת בבניין ישן מאוד. 6 דיירים סה"כ. אין מעלית והגג הוא רעפים ישן מאוד. אני גרה בקומה השלישית וסובלת ישירות מנזקי בלאי הגג. 2 שכנים החליטו לבצע סיוד של חדר המדרגות והקמת דלת לכניסה למען האינטרס שלהם. כששאלו אותי לפני, מראש לא הסכמתי וציינתי כי יש דברים לתחזוקת הבניין שחשוב יותר לעשות (גיזום עץ בחצר הבניין שמגיע לכבלי החשמל, מכלי הגז ממוקמים בצורה לא תקנית, בעיות בגג הרעפים שגורם כל עונה לדליפות אצלי בבית וכד') שאלתי היא כזו: הם פנו ברמאות ליתר השכנים בתואנה שכולם הסכימו ולכן עליהם להשתתף, לא יזמו ישיבת דיירים מרוכזת, לא עשו הצבעה ולא הביאו לאף אחד הצעות מחיר. האם אני לאור האמור לעיל חייבת להשתתף בהוצאה הזו? אני רק לציין שדמי ועד חודשיים אני משלמת ללא כל קשר ובצורה סדירה

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון דניאל רותם

שלום גב' ריקי אשכנזי, האסיפה הכללית של בעלי הדירות היא המוסמכת להחליט אילו עבודות יש לבצע ברכוש המשותף. אם לא כונסה אסיפה כללית, את יכולה ליזום כינוס אסיפה כללית שתדון בהשגותיך ותחליט ברוב דעות אילו עבודות תבוצענה ברכוש המשותף. אם לדעתך, האסיפה קיפחה אותך ואת זכויותיך את רשאית לעתור למפקח\ת על רישום המקרקעין שהיא מוסמכת לדון ולתת פסק דין מחייב בכל סוגיה הנוגעת לתחזוקת הרכוש המשותף.

ריקי אשכנזי

ומה אני אמורה לעשות אם בנתיים הם כבר ביצעו את הקמת דלת הכניסה? האם הם יכולים לחייב אותי לשלם עליה? כאמור, לא הייתה אסיפת דיירים, לא התקבלה החלטה. המהלך נעשה לגמרי באופן חד צדדי והוצג המרמה ליתר הדיירים שכאילו יש הסכמה של כולם ולכן עליהם לשלם. אני לא מוכנהץ

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון דניאל רותם

סעיף 58 של חוק המקרקעין קובע כי בעל דירה חייב להשתתף בהוצאות הדרושות להחזקתו התקינה ולניהולו של הרכוש המשותף ולהבטחת השירותים המחויבים עפ"י כל דין או המקובלים עפ"י הנוהג. "החזקה תקינה" - שמירה על מצבו של הרכוש המשותף כפי שהיה בעת גמר הבניה, לרבות שיפורים שבוצעו בו לאחר מכן בהסכמת בעלי הדירות. לטענתך, לא הייתה הסכמה של האסיפה הכללית של בעלי הדירות לביצוע התקנת דלת הכניסה לבית וכן כי את התנגדת לביצוע עבודה זו. אין ספק כי הוספת דלת כניסה לבית איננה בגדר "שמירה על המצב הקיים" או פעולת תחזוקה רגילה אלא הוספת מתקן חדש לרכוש המשותף. לפיכך יש סיכוי כי טענתך תתקבל ע"י המפקח\ת על רישום המקרקעין במקרה שתוגש נגדך תביעה. יחד עם זאת עליך לזכור כי כל פעולותינו חייבות להיעשות בתום הלב. כלומר, אם אכן פעולת שכניך נעשתה בחוסר תום לב ללא הסכמתך יש סיכוי כי לא תחויבי להשתתף בהוצאות התקנת הדלת שנעשתה ללא החלטה כדין באסיפה הכללית של בעלי הדירות ובניגוד לרצונך.