ברכה קוק

שכן שהציב ריהוט בשטח המשותף של הבניין

אנחנו גרים בבית משותף. שתי כניסות. ששה דיירים בכל כניסה. רוב השכנים בנו מחסנים בקומת העמודים. אחד השכנים הציב ריהוט, מלונה ועמודים לסוכה ליד המחסן שלו, בשטח המשותף. כל הדיירים מתנגדים לכך הואיל והדבר מאד מכוער. דיבורים איתו הובילו לצעקות רמות. מה עושים?

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון דניאל רותם

שלום גב' ברכה קוק, אסיפת בעלי הדירות היא המוסמכת להחליט אילו שימושים מותר לעשות ברכוש המשותף של הבית המשותף. וועד הבית הוא המוסמך לייצג את בעלי הדירות ולבצע את החלטות האסיפה הכללית. אתם זכאים להגיש תביעה לצו שיפוטי שיחייב את השכן לפנות לאלתר את רכושו מהחצר המשותפת וכן שיאסור עליו להניח חפצים או לבנות מבנים ( או עמודים ) בניגוד להחלטות האסיפה הכללית של בעלי הדירות בבית. את התביעה אתם זכאים להגיש למפקח\ת על רישום המקרקעין בלשכת רישום המקרקעין בה רשום ביתכם או לבית משפט השלום. אני ממליץ כי תגישו את התביעה בהקדם האפשרי שכן כל שיהוי עלול להתפרש כהסכמה שבשתיקה שלכם לפעולותיו של השכן ועלול להקטין את הסיכוי לקבלת הצו.