אסתי

ועד בית השתלט על הבניין , רוצה לפנות בכתב

שלום רב עקב התנהלות בלתי נסבלת של ועד הבית התעלמות מחובותיו וסרוב לטפל בבעיות בבנין אי שקיפות בחשבון הבנק ... אני מקצרת כי זה סיפור עצוב שנמשך 5 שנים ... הוא מנצל את זה שרוב בעלי הדירות גם ביחסי חברות איתו וגם הם קשישים שממעטים לצאת מהבית כך שלא אכפת להם מהזנחה ויש להם אמונה שלמה בתפקודו , אני רוצה לפנות אליו במכתב רשום אבל מהכרותי איתו רוב הסיכויים שהוא יסרב לקבל את המכתב האם יש לזה משמעות משפטית במידה ואפנה למפקח על ביניינים משותפים , וגם מה האלטרנטיבה למסור מכתב במידה ויסרב ? בברכה

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון דניאל רותם

את זכאית למסור את המכתב ביד לידי חבר הוועד. אם יש לך יסוד לחשש כי הו יסרב לקבל את המכתב מידיך את יכולה לנסות להעביר לו את המכתב באמצעות שליח או אדם כלשהו מטעמך. כמו כן את רשאית לשלוח את המכתב בדואר רשום. אם חבר הועד יסרב לקבל את המכתב בדואר הרשום, המכתב יוחזר אליך וישמש כראייה כי שלחת את המכתב והוא סרב לקבלו. תוכלי להציג את המכתב שיוחזר אליך בפני המפקח אל רישום המקרקעין כראייה לכך ששלחת אליו את המכתב.

אסתי

תודה על תשובתך ... בנוסף רצתי לשאול ועד הבית נוהג לקחת על הוצאות חריגות בסכומים גבוהים חצי מהסכום קבלה והחצי השני או מה שהוא טוען החלק השני רשום בכתב יד לדוגמא דלת עלתה 3000 שח 1500 קבלה והיתר כתוב על דף ..., האם יש בכך עברה פלילית , וכיצד מנסיונך תגיב המפקחת על דפוס התנהגות שכזה (אציין בנוסף שהדיירים בבנין אדישים ויותר מזה לא אכפת להם בתודה מראש