מנהלי הפורום

עו"ד אילנית צירקלביץ
עו"ד אילנית צירקלביץ, מרצה בלשכה בנושא רישום זכויות ובתים משותפים.מרצה במכללה לנדל"ן ובקורס דירקטורים. בעלת תואר שני בהצטיינות במשפט עסקי מסחרי ותואר ראשון מאוניברסיטת בר אילן.
בניה לא חוקית בבית משותף גגונים
שלום שכן בדירת הגן בבית משותף התקין גגונים ( הוא קורה לזה פרגולה וזה לא) ללא היתר מהראשות או מהדיירים התקנת הגגונים נעשתה לפני כשלוש שנים . אז פניתי לעירייה בעניין וקיבלתי מכתב שהבניה אינה חוקית והם יטפלו . בינתיים הגגונים נשארו אחד מהם צמוד לחדר השינה שלי מלא צואת יונים מרעיש בחורף בגלל טפטוף הגשם ועוד. הגגון השני נתלה על המרפסת שלי ללא אישורי . עם הזמן התגלה כי הדייר בדירת הגן עובד הראשות המקומית ועובד מחלקת ההנדסה בעירייה. ואני חושש כי השתקת העניין והעלמת העין היא בגלל זה. בימים אלה אני פניתי שוב לעירייה לבדוק מה קורה ולמה העניין לא טופל התשובה שקיבלתי היא כי העניין ייבדק ויכול להיות שיגיש בקשה להיתר וכל מיני עניינים שלא נראים לי. אני שואל: למרות שראיתי את כתבתכם לעניין תקנה 66 שמאפשרת גישור פישור או מניעת הליך, יש את העניין שהבנייה הלא חוקית הייתה ידועה לראשות, לא הוגשה בקשה במשך שלוש שנים וקצת, העבריין עובד הראשות ועובד מחלקת ההנדסה והחוקים והכללים ידועים לו והכל אמור להיות בסדר להתחיל הכל מהתחלה. אני בכל מקרה לא אחתום מאחר וזה בניין משותף וחייבים חתימת דיירים מה גם שהגגון חורג ממידותיו החוקיות. שאלתי האם הראשות ומאחר ומדובר בעובד שלה שבנה ללא היתר יכולה להכשיר את השרץ ואפילו למראית עין. האם זה יעבור בבית משפט ללא תגובה או ענישה מחמירה בגין אי נקיטת פעולה. במיוחד כי העבריין עובד הראשות. מה החוק אומר בעניין או מה אני יכול לעשות כדי שהראשות תוציא צו פירוק לגגונים ולא תתן פרס לעבריין. האם ניתן לתבוע אותו אישית על כי תלה את הגגון על המרפסת שלי? שאלה נוספת , האם יש חוק שקובע מה גובה העצים שאפשר להצמיח בדירת הגן כיום העצים מעלימים את המרפסת שלי. נא תגובתכם אודה רפאל