מנהלי הפורום

עו"ד אילנית צירקלביץ

עו"ד אילנית צירקלביץ

עו"ד אילנית צירקלביץ, מרצה בלשכה בנושא רישום זכויות ובתים משותפים.מרצה במכללה לנדל"ן ובקורס דירקטורים. בעלת תואר שני בהצטיינות במשפט עסקי מסחרי ותואר ראשון מאוניברסיטת בר אילן.

קביעת פגישה
0778042552
חזרה לפורום

אחריות תיקון נזקי מים לאחר תיקון נזילות בדירות שכורות

לוי
לוי שרונה

לאחר חודשים של הפצרות ואיומים השתכנע ונאות בעל הדירה בקומה 4 להחליף את האינסטלציה הרקובה בחדר הכביסה וחדר האמבטיה שבדירתו שגרמה למפלי מים(שנאספו בדליים)בטור מקביל בשלושת הדירות שמתחתיו.עכשיו כשהכל יבש והקירות מקולפים ומוכתמים,אני שדירתי בקומה 2 מוצאת עצמי בין הפטיש לסדן,מצד אחד בעל הדירה מכחיש שיש קשר,מסרב לתקן את הנזקים לכולנו והסתפק רק בתיקון הדירה שמתחתיו לכן קומה 3 מסופקת ויצאה מ״המשחק״ ומצד שני אני נדרשת עי׳ הדירה שמתחתי בקומה 1 לתקן את הנזקים כי בעל המקצוע שלו אמר שהגיוני יותר שהדירה שמעליו ולא זו הרחוקה ממנו 3 קומות היא המזיקה ויותר נוח לו לתבוע אותי שאני זמינה לו מאשר לחפש בעל דירה בקצה הארץ.הבניין ישן מאוד וכנ״ל הצנרת שעוברת בבניין.דירתי עברה שיפוץ רציני ומעמיק לפני 3 שנים,כל האינסטלציה חדשה והכל אטום ומקצועי,אני יודעת ששום טיפה לא יצאה מדירתי וברור לי שהאחריות היא בלעדית לקומה 4 ושזו לא כמו ה״פתרון המקורי״שהוצא לי: תאונת שרשרת בין 4 מכוניות שכל מכונית צריכה לתבוע את זו שפגעה בה לכן דירה 1 תובעת אותי ואני צריכה לתבוע את 3 שתובע את 4(על מה אם כבר תוקן?)איך יוצאים מהפלונטר הזה?