מנהלי הפורום

עו"ד אילנית צירקלביץ
עו"ד אילנית צירקלביץ, מרצה בלשכה בנושא רישום זכויות ובתים משותפים.מרצה במכללה לנדל"ן ובקורס דירקטורים. בעלת תואר שני בהצטיינות במשפט עסקי מסחרי ותואר ראשון מאוניברסיטת בר אילן.
השתתפות ביסודות עמודים ותקרה
הרכיבים האמורים להכלל השכן מצפה ובצדק שאשלם לו על השתתפות בשלד. אני מעליו ורוצה מרפסת על הגג שלו, 45 מטר מרובע. בתחילה נתן לי הצעה בכתב אך בסוף הבניה התחרט. אין לו קבלות כי עבד שחור מול הקבלן והמהנדס. הוא גם מסרב להציג לי הערכה שמאית ודורש ממני להוציא ועל חשבוני. בינתיים הוא מתנגד בוועדות תכנון ובניה ואך ורק על רקע קנייני ולא תכנוני. הבעיה היא שגם השמאות שאציג לו עלולה לא למצוא חן בעיניו... שאלתי היא מהם הרכיבים אותם אני אמור להכניס לשמאות. חשוב לי לדעת בעיקר לגבי הרכיבים שלהלן, אם הם כבר מחושבים בתעריף דקל ואם לא אם מחוייב להוסיפם או שזו לא הוצאה שצריך להשתתף בה. שמירה ואגרת שמירה על ימי עבודה על שלד מפקח בניה על ימי עבודה על שלד רווח קבלני (האם כלול בתעריף דקל) איטום על גג מעטפת מרתף מעטפת קומת קרקע חיפוי אבן לקומת מרטף קומת קרקע ולעמודים וכמה עמודים העתקת מוני גז ומיים וארון קופינג 25 סמ גובה מעל לרצפת הגג איני רוצה לשפוך כסף ומעוניין לדעת מה מחושב בחוות דעת השמאית. תודה רבה מראש.