אלעד אסולין

דיירים מלכלכים, האם וועד הבית יכול לעשות משהו?

בבניין שבו אני גר, ישנם דיירים שקבוע מוציאים זבל במעלית, מלכלכים ולא מנקים. השאלה היא האם ועד הבית יכול להזמין ניקוי מיוחד ולהשית את התשלום על הדייר המלכלך? האם וועד הבית יכול להכניס דבר כזה לתקנון הבניין? האם יש לזה סמכות משפטית?

עו"ד גילי קרנות-עזריה

שלום אלעד. ניתן להכניס כל הסכמה חוקית לתקנון הבניין, אלא שעלות עריכת תקנון ורישומו הינה לא מבוטלת, ולא יודעת אם זה הנוהל הנכון במקרה זה. האם הדיירים הינם שוכרים בבניין או בעלי דירה? במקרה שמדובר בשוכרים ממליצה לפנות לבעלי הבית. כמו כן, ניתן לשלוח אליהם מכתב לפיו אם ימשיכו לעשות כן, יושתו כל הוצאות הניקוי עליהם. יחד עם זאת, בפועל, גם אם "תשיתו" את העלות עליהם, האם הם יתנדבו וישלמו? בהנחה שלא, הרי שתאלצו לפנות בתביעה למפקחת על הבית המשותפים, ולהציג אסמכתאות על כך שהם גרמו לנזקים כמתואר. לכן, מומלץ כי תהיינה לכם הוכחות כי הם הגורמים לזבל בכל אחת מהפעמים בהן הזמנתם ניקיון מיוחד. ממליצה לנסות לשלוח אליהם מכתב ראשית. בהצלחה.

אלעד אסולין

גילי תודה על העצה!

עו"ד גילי קרנות-עזריה

בשמחה אלעד