רועי

איטום חלקי של גג בבניין מגורים משותף - רטיבות בתקרה

שלום, אנו גרים בדירה העליונה בבניין מגורים משותף. לאחר מספר שנים של איטום לקוי של גג הבניין, סבלנו שנים מרטיבות חוזרת בתקרה + קילופים. בעקבות זאת הסכימו בשעה טובה בועד הבית, בקיץ האחרון לממן איטום ע"י הזפת עם יריעות ביטומניות. לאחר מכן ביצענו בבית צביעה כללית כולל תיקוני תקרה. לאחרונה חלק (קטן) מהתקרה שוב עם סימני רטיבות משמעותיים וקילופי טיח. פנינו לועד הבית כי בנוסף ישלם על הנזק שיתוקן ע"י צבעי, עקב המחדל/רשלנות שלא כוסה כל הגג ביריעות ביטומניות. לכך הועד מסרב בכל תוקף בטענה כי הנזק נגרם בדירה ולא ברכוש המשותף. לדעתנו מדובר במחדל/רשלנות חמורה, לאור "פספוס" קטע מהגג בו לא בוצע איטום כראוי. האם הועד רשאי לסרב לשלם על נזקי הרטיבות בתקרה בדירה? האם יש דרך לאכוף תשלום כזה? תודה

עו"ד גילי קרנות-עזריה

שלום רועי, אתה מתאר מצב בו כל אחד טוען למקור נזק אחר. הפתרון האידאלי הוא להסכים על מומחה נזילות שיכריע מה מקור הנזילות, ולפי זה יתוקן ויחולו התשלומים. ככל שלא ניתן להגיע להסכמה כזו, יש לפנות למפקח/ת על הבתים המשותפים, ובהליך אשר יתנהל, יקבע מומחה מוסכם, אשר יכריע מה מקור הנזילות, וינתן צו עשה לביצוע התיקונים בהתאם לקביעת המומחה, ויושתו ההוצאות בהתאם, כפי קביעת המפקח/ת. אני לרשותך ככל שתזדקקו לדבר מה נוסף, מקווה שתצליחו לפתור את הנושא בטוב. גילי.