דניאל

אחריות תיקון נזק לשכן

שלום רב, הייתה נזילה בדירתי שהסבה נזק לשכן ואותרה לאחר כשנה (הייתה מחלוקת האם מקור הנזילהשייך לועד או לדירתי עד לשבירת הקיר שהראתה שזה נזק מהדירה) לאחר שלושה חודשים הגיש לי בעל הגירה מתחת חשבונית תיקון נזקים על סך 3000 שח מבלי לשאול אותי תחילה האם זה סביר, מבלי להציג הצעות מחיר אחרות. כמובן שבעל מקצוע מטעמים היה יכול לתקן זאת בערך בשליש מחיר. מה לעשות בנדון?

עו"ד גילי קרנות-עזריה

שלום דניאל, המצב שאתה מתאר מקומם, שכן, סביר להניח שיכולת לסיים את "האירוע" בסכום נמוך יותר. וזאת בהנחה שאכן פעלת איתו בשיתוף פעולה מרגע גילוי הנזילה (יחד עם זאת, רק אחרי 3 חודשים הוגשה לך חשבונית על תיקון, ואינני יודעת אם אתה פעלת עד לאותו מועד). הייתי מציעה לך לקבל הצעה כתובה מבעל מקצוע, ולפנות לשכן, ולומר לו שבדיקותיך העלו כי המדובר בתיקון אשר עלותו היא __ ש"ח, וכיוון שלא נעשתה איתך כל התייעצות וכל אישור מראש, אין להשית עליך את ההוצאה שלא אושרה על ידך, על אף ששיתפת פעולה, ומציעה לשלם את הסכום שבעל המקצוע מטעמי נקב בו. יחד עם זאת, תבדוק שאין לך אשם תורם, למשל, אם לא ביצעת את התיקון, לא ביקשת לבצע את התיקון, האם מרגע גילוי הנזק הבאת אנשי מקצוע וכו'. זהו מקרה שהייתי ממליצה להימנע מלהגיע לערכאות משפטיות, שכן ניהול ההליך יקר יותר מעלות הנזק. בהצלחה, אני לרשותך אם יש שאלות, 03-6321185, 0528283257.