דוד ש

מעקה סביב גג בבניין משותף

שלום, גג הבניין המשותף בן 4 קומות מוצמד לדירתי. סביב הגג במעטפת ההקפית שלו מותקן מעקה שהלך והחליד עם השנים. אני נוהג לצבוע אותו מדי כמה שנים כדי שיהיה נעים בעין, אך באחרונה נוצר בו בלאי שדורש תיקון והחלפת חלקים ממנו. שאלותיי : האם אני אמור לשאת בעלות השיפוץ או שהוא אמור להתחלק בין כל דיירי הבית ? במידה והאפשרות השנייה היא הנכונה , האם אני אוכל לתבוע מוועד הבית לשלם לי עבור צביעת המעקה ותחזוקתו השוטפת עד כה ? אציין בנוסף, כי במרכז הגג ישנו חדר מעליות ורצועת גג של חדר המדרגות ,שכמובן אינם מוצמדים לדירתי. אודה לתשובתך .

עו"ד גילי קרנות-עזריה

שלום דוד, קשה לענות ללא בחינת המסמכים הרלוונטיים, בחינת ההצמודות ומיקום המעקה. ככלל, ככל שהמעקה נמצא בשטח אשר מוצמד אליך - עליך לשאת בהוצאות הנובעות ממנו. ככל שהמעקה נמצא בשטח המשותף - על כלל הדיירים לשאת בהוצאות. ככל שמדובר בשטח משותף - עליכם לקבל החלטה על צביעתו, לא ניתן להוציא כספים על דעת עצמך ולתבוע לאחר מכן. ככל שיוחלט לא לבצע תיקונים וכיוב', ואתה סבור שהם נדרשים - באפשרותך לפנות למפקח/ת על הבתים המשותפים בתביעה. בהצלחה.