משה

חללים בבתים משותפים, האם יש דמי איזון

בקומת קרקע מתחת לדירה ולגינה שלי היה אדמה, קיבלתי כעת תב"ע לבניית החלל. האם אני חייב דמי איזון לשכנים? זה נקרא שטח משותף? פשוט נראה לי שלא כי הרי לפני הבניה זה לא עמד כלל לשימוש השכנים. [וא"כ זה שונה מחדר מדרגות וכד', כי זה לא היה קיים כלל לפני מבחינה חוקית]. במידה ואני חייב, האם רק מתחת לשטח המרוצף, או גם בשטח שמתחת לגינתי הפרטית, שהרי יכלתי לשתול שם עצים עד הקרקע, ואם כן נראה לי שנחשב שלי כי לא היה שייך כלל לשכנים.

עו"ד גילי קרנות-עזריה

שלום משה, לצערי לא אוכל להשיב לך ללא בחינת המסמכים הרלוונטיים ופרטי המקרה. מוזמן להגיע למשרדי לפגישת ייעוץ. 03-6321185,052-8283257 גילי.

משה

לא הצלחתי להבין למה צריך מסמכים רלוונטיים, אני שואל שאלה כללית איך החוק מתייחס לחללים, האם אותו יחס שיש לגגות. כמו"כ איך החוק מתייחס לחלל מתחת לגינה צמודה בטאבו?