גלית

חלוקת הוצאות בניית מרפסות

בבניין משותף רוב של 75% החליט שבמקום לבצע תיקון מקומי של טיח שנפל הם רוצים לעשות שיפוץ מלא ולבנות מרפסות. המתנגדים לא מעוניינים בבניית מרפסות רק השיפוץ הליקויים. נאמר לנו שניתן לדלג עליינו בבניית המרפסות. האם אנחנו חייבים לשלם כמו כולם עבור השיפוץ? הרי בניית מרפסות מעלה את עלות השיפוץ. והאם בעלי דירות הגג שיש להם גג בנוי לא יצטרכו לשלם יותר על הוצאות השיפוץ ובניית המרפסות?

עו"ד גילי קרנות-עזריה

שלום רב, מדובר בשאלה שלא ניתן לענות עליה ללא קבלת נתונים מלאים ובחינתם. עקרונית אכן ניתן לבנות מרפסות רק לחלק מהדירות. מבחינת עלויות יש לפצל את עלות המרפסות מעלות השיפוץ, כל שעניין זה לא אמור להוות בעיה. בנימה האישית, ככל שהיד משגת, ממליצה להצטרף לבניית המרפסות בשלב זה, שכן הבניין שלכם ממילא הולך להיות נתון בשיפוצים ותיגרם לכם הפרעה. מוזמנת כמובן להגיע לפגישת ייעוץ לבחינת הנתונים ולקבלת ייעוץ ככל שתרצי. המשך יום טוב ובהצלחה, גילי. 03-6321185,052-8283257