אלי

מקרר עם מנוע חיצוני נתלה מתחת לחדר הישנה שלי

שכנה רכשה לפני מספר שנים מקרר תעשייתי עם מנוע חיצוני בבניין מגורים משותף. לאחרונה החל המנוע להרעיש, דבר הגורם לנו טרדה רבה. זהו מנוע שלא מפסיק לעולם. פנינו לשכנה אך היא מתעלמת. מה ניתן לעשות בלי להכנס להוצאות כבדות כמו מדידת רעש? האם בכלל חוקי להתקין מנוע שכזה מתחת לחלונות חדרי שינה?

עו"ד גילי קרנות-עזריה

באפשרותכם לפנות למפקח/ת על הבתים המשותפים בתביעה כנגד השכנה. יחד עם זאת, כפי הנראה, במסגרת התביעה, ימונה מומחה לבדיקת עוצמת הרעש, ומדובר בעלויות כפי שציינת, אחרת אין דרך לדעת האם הרעש עומד בתקנים, וחוקי, או לא.