יעל

חובת תיקון מרפסת שמש לא מקורה בקומה האחרונה, עקב תלונות של השכנים מתחתיי על נזילות וסדקים בתקרה שלהם

גרה בבניין משותף בן 40 דיירים אחרונה. השכנים מתחתיי מתלוננים שרצפת מרפסת השמש שלי, שאינה מקורה שהיא התקרה שלהם מלאת סדקים ונזילות. האם חלה עליי חובת שיפוץ ואיטום כנגד הגשם? הקבלן בנה את הבניין כך שהמרפסת פתוחה וגשם יורד מס' ימים בשנה. לפני כשנתיים תיקנתי את הרובה ברצפה. מה החוקים החלים עליי בנושא זה?

עו"ד גילי קרנות-עזריה

שלום יעל, ככל שהנזקים נגרמים מדירתך, החוק קובע כי עלייך לשאת בעלויות תיקונם. כמובן, השאלה האם הנזקים אכן נובעים ממך היא שאלה שצריכה להיבדק, ככל שלא נבדקה על ידך. ככל שתראי צורך בהעמקת הנושא ו/או הבדיקות, מוזמנת לפגישת ייעוץ במשרדי. 03-6321185, 052-8283257. בהצלחה, גילי.