יקיר

דין מורשה חתימה בבנין

שלום רב . אשתי התנדבה להיות מורשת חתימה על צ'קים בבנין וכעת בעייתי לבטל זאת . ברצוני לדעת מהן הסכנות הכרוכות בענין למשל מה הדין אם הנציגה השניה ביקשה ממנה לחתום על כמה צ'קים "שלא אצטרך לרוץ אחרייך" , חתימה על צ'קים ללא סכום על סמך הסבר בע''פ של נציג ועד אחר וכד' וכיצד להימנע מסכנות אלו. תודה רבה מראש.

עו"ד גילי קרנות-עזריה

שלום רב, בשום פנים ואופן לא לחתום על שיקים ריקים ללא סכום ו/או שם מוטב. זה אכן מזמן צרות כפי שחשדת. אם רוצים "לא לרוץ אחריה", שימצאו מישהו אחר תחתיה כמורשה חתימה. אם היא נשארת כמורשית חתימה, אין לה ברירה, אלא לבדוק כל הוצאה אשר היא חותמת עליה.

יקיר

תודה רבה!