אסנת

הסכמת דיירים - חניון

שלום, ועד הבית רוצה לשנות את הכניסה לחניון הבניין מפתיחה בעזרת שלט לפתיחה באמצעות טלפון סלולרי. האם צריך הסכמה של 100% מהדיירים לשינוי כזה? מה קורה אם מישהו לא מסכים לשינוי (לא רוצה להתעסק בטלפון בזמן נהיגה) או מישהו שאין לו טלפון סלולרי. תודה!

עו"ד גילי קרנות-עזריה

שלום רב, אני לא סבורה כי יש צורך בהסכמה של 100% לשינוי האמור, אבל אין לי אפשרות לתת לך תשובה ללא בדיקה מעמיקה של הנושא. על מנת לנסות לסייע עם פתרון עוקף ייעוץ משפטי, ממליצה לך לדבר עם החברה אשר מספקת את השער, לרוב בנוסף לאפשרות דרך הסלולרי, ניתן לספק שלט בעלות זניחה. בהצלחה.

אסנת

הבעיה שועד הבית רוצה לבטל את השלטים. האם זה חוקי? לא כולם רוצים להתעסק עם הטלפון בזמן נהיגה בעיקר גם כי אם עוצרים בכניסה לחניון שלנו זה בעייתי כי הרכב חצי על המדרכה חצי על הכביש. שימוש בטלפון יסרבל את התהליך ונראה לי לא בטיחותי.

עו"ד גילי קרנות-עזריה

על מנת לבחון את הסוגיה באפשרותכם להגיע לפגישת ייעוץ בתשלום, אבל שוב, על מנת לחסוך את עלות הייעוץ, ממליצה לך להתקשר לחברה המספקת את השער ולבדוק אם יש שלטים. כאמור, לרוב גם בשירות סלולרי יש שלטים למי שמבקש. אני לרשותך כמובן אם תרצו להגיע לייעוץ.