עמנואל

בחירת חברי וועד ותקנון

אני גר בפרויקט של 10 בניינים עם 720 דיירים. באספת דיירים בחרנו 5 חברי ועד. 1.האם אחד מחברי הועד רשאי להכריז על עצמו כיושב ראש הועד ובהחלטות הועד על פיו יישק דבר? 2. באם אחד מחברי הועד מתפטר, האם הדבר גורם ומחייב שכל חברי הועד מתפזרים ובוחרים ועד חדש?

עו"ד גילי קרנות-עזריה

שלום עמנואל, התשובה ל2 השאלות היא לא. החלטות מתקבלות על פי רוב בהתאם לחוק המקרקעין. לגבי החלטות ספציפיות יש לבחון כל החלטה לגופה מה הרוב הדרוש. לגבי התפטרות חבר ועד - אין צורך לבחור ועד חדש, אלא אם זו הייתה החלטה שלקחתם לפני כן לגבי התפזרות ועד במצב הרגיל - הועד לא "מתפזר" וככל שיש צורך, ממנים חבר אחר תחתיו

עמנואל

אז אצלנו בועד יש אחד שהכריז על עצמו כיו"ר ומשליט דעתו על יתר 4 הנציגים ללא קבלת החלטות על פי רוב. איך אנחנו יכולים להתלונן עליו ולשנות המצב? האם אפשר לפנות לממונה על הבתים המשותפים ולפתוח תלונה?