ליבנה אליעזר

במהלך ביצוע תמ"א 38 בבית משותף בשכנות לנו, הרס היזם גדר ותוך כדי כך פלש והקים גדר חדשה שנגסה בשטח החצר של ביתנו. שני הבנינים הינם בתים משותפים ישנים.

האם המפקח על המקרקעין רשאי והינו סמכות שיפוטית מספקת להגשת תביעה להחזרת המצב לקדמותו ? ברשותנו צילומים לחריגה/פלישה לפני ואחרי תמ"א 38. ברשותנו מפה עם מידות החלקה ונתוני הגוש הנידון.

עו"ד גילי קרנות-עזריה

המפקח/ת על המקרקעין דנה בסכסוכי שכנים. במקרה שלכם מדובר בתביעה מול הקבלן למיטב הבנתי, ולכן, המפקח אינו הכתובת אלא בית המשפט בעל הסמכות בהתאם לתביעה.