Vitaly

החלפת צנרת בבניין - חלוקת תשלום

בבניין שלנו הוחלט על החלפת צנרת . התעוררה שאלה לגבי חלוקת התשלום בין הדיירים . השאלה היא האם החלוקה היא באופן שווה ? או כמו שאחד הדיירים טוען שיש לחלק לפי שטח הדירה? ומה החוק קובע לגבי החלוקה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון דניאל רותם

שלום, החוק קובע כי החלוקה בנטל ההוצאות חייבת להיעשות לפי הוראות התקנון. בהיעדר הוראה מפורשת בתקנון החלוקה צריכה להיעשות לפי היחס שבין שטח דירתו של כל בעל דירה לשטח הכולל של כלל הרצפות בבית המשותף. סעיף 58 של החוק קובע:- " . (א) בעל דירה חייב להשתתף בהוצאות הדרושות להחזקתו התקינה ולניהולו של הרכוש המשותף ולהבטחת השירותים המחוייבים על פי דין או המקובלים על פי הנוהג, לפי יחס שטח רצפת דירתו אל שטח הרצפה של כל הדירות שבבית המשותף, זולת אם נקבע בתקנון שיעור השתתפות אחר. לענין זה, "החזקה תקינה" – שמירה על מצבו של הרכוש המשותף כפי שהיה בעת גמר הבניה, לרבות שיפורים שבוצעו בו לאחר מכן בהסכמת בעלי הדירות".