אשר

שכן מנתק חשמל לדירה

שכן ניתק חשמל לדירה, האם זו עבירה פלילית, ואם לא, מה עושים במקרה זה עפ"י החוקים והתקנות.

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון דניאל רותם

שלום, ראשית אני מקווה כי יש לך ראיות להוכחת טענתך כי שכנך אכן ביצע את ניתוק זרם החשמל לדירתך. אם יש לך ראיה, אתה יכול להתלונן במשטרה. אינני מתמחה בדין הפלילי ולא אוכל לצטט לך הוראת חוק ספציפית למקרה זה. ברם, אין ספק כי מעשה זה מהווה מטרד עפ"י פק' הנזיקין. אתה רשאי לתבוע את שכנך בבית המשפט או בפני המפקח על רישום המקרקעין בתביעה לצו מניעה וכן לתבוע פיצויים אם תוכל להוכיח את נזקים שגרם לך ניתוק זרם החשמל.