מנהלי הפורום

עו"ד אילנית צירקלביץ
עו"ד אילנית צירקלביץ, מרצה בלשכה בנושא רישום זכויות ובתים משותפים.מרצה במכללה לנדל"ן ובקורס דירקטורים. בעלת תואר שני בהצטיינות במשפט עסקי מסחרי ותואר ראשון מאוניברסיטת בר אילן.
בעייה עם שכנים מקומה ראשונה- דפיקה על הקירות, איום למכות וקללות
שלום, אנחנו גרים בבניין משותף בקומה שנייה. לפני כמה שנים התחילו להיווצר בעיות עם השכנים שלנו מקומה ראשונה. בהתחלה ניסינו ליישר את העניין ללא התערבות משפטית שלא הניב תועלת. כעקרון השכנים שלנו תפסו אותנו כשעיר לעזאזל שלהם ומאשימים אותנו בכל בעייה של רעש או בעיות מהבניין( לאחרונה טיפלו בעניין היונים שהטרידו את הדיירים שבמהלכו צואת היונים נשתפה ונפלה להם על הגג- כמובן שהאשימו אותנו ובנוסף איים אחד הבנים של השכנים שיכה את אמא שלי- יש לי הקלטות בעניין הקללות מאותו יוםְ וזו לא הפעם הראשונה שמאיימים עליה שיכו אותה) השכנים מתנהגים בביריונות וגם פנייה לבית משפט לא עזרה. בעבר דפקו לנו עם פטיש על הדלת באמצע הלילה ושפניני לבית המשפט לא עזר. ניסיונות חבלה נוספות כללו שפיכת שמן על פתח הדירה ובנוסף טריקת דלת המדרגות לקומתנו. לאחרונה התחילו לדפוק בביתם בכדי להוסיף ולהטריד את שלוותנו. חשוב לי לציין שהשכן שלנו מקומה ראשונה הוא נכה צה״ל ונוטל תרופות. אם אני זוכר נכון גם לאישתו יש נכות כלשהי והיא לרוב בבית. בנוסף כל פעם שיוצא לאבא שלי לפגוש במקרה את השכן (שמו שמעון) בבית הלוחם (גם אבא שלי נכה צה״ל) הוא תוקף אותו מילולית. נ.ב. מקרה נוסף שאני זוכר היה במעלית כאשר אני ואחי הקטן ירדנו לקומת כניסה והשכן בעט במעלית כשהיא עברה בקומתם שגרם למעלית להיתקע לכמה רגעים. אשמח לחוות דעתכם המקצועית בכדי לטפל בבעיה זו מאחר ולהורי קשה להתמודד איתם ואני חושש שהמצב יחמיר ושינסו לפגוע בהורים שלי בעקבות האיומים והמעשים שלהם. כעקרון אנחנו מרגישים שהשכנים מכתיבים לנו איך לחיות בדירתנו. תודה וחג שמח.