מנהלי הפורום

עו"ד אילנית צירקלביץ
עו"ד אילנית צירקלביץ, מרצה בלשכה בנושא רישום זכויות ובתים משותפים.מרצה במכללה לנדל"ן ובקורס דירקטורים. בעלת תואר שני בהצטיינות במשפט עסקי מסחרי ותואר ראשון מאוניברסיטת בר אילן.
האם אני חייב לשלם ועד בית?
אני גר בשכירות בדירת קרקע שמחוברת לבניין מגורים. הכניסה לדירה לא באותה כניסה של הבניין אלא צמודה לכניסה לחדר המדרגות של הבניין. ועד הבית דורש ממני לשלם 100 ש"ח בחודש עבור ועד הבית. לטענתו זה עבור תחזוקת הבניין - שזה (במילים שלו) 1) עבור שטיפת המדרגות (שמעולם איני משתמש בהן ואיני נכנס או צריך בכלל להכנס לבניין). 2) עבור שטיפת השביל הראשי לבניין השכנה עוברת עם צינור מים על השביל מידי פעם - ולי זה בעיקר מלכלך את הכניסה לבית. בבניין אין מעלית. ולטענתו כל שנה הם היו עושים הדברה מלבד השנה שלא עשו כי לא היה צורך. הצרה הנוראית היא שבגלל שהם לא עשו הדברה הדירה שלי נהפכה למאורת ג'וקים. ולא רק זה, מכסי הביוב הקרובים לדירה (לפחות 2 כאלו) היו שבורים ולא סגורים טוב ככה שכל הזמן יצאו מהם ג'וקים. לפני כחודשיים הזמנתי בעצמי הדברה. וההדברה גם טיפלה ב2 הבייבים הקרובים אלי. בנוסף הדלת של חדר המדרגות נתרקת ברעש נוראי במשך כל שעות היום והלילה. ולפעמים מעירה אותי משנתי בבהלה. המנגנון של הסגירה שקטה לא תקין. אמרתי לועד הבית שאם הוא רוצה תשלום אז שלפחות יתקן את הדלת ואת מכסי הביוב. וגם שיעשה הדברה יותר מקיפה לבניין. הוא לא היה מוכן לשמוע וטען שאני מחוייב לשלם לו ועד בית בלי קשר... מה עושים? אני פועל נכון?