מנהלי הפורום

עו"ד אילנית צירקלביץ

עו"ד אילנית צירקלביץ

עו"ד אילנית צירקלביץ, מרצה בלשכה בנושא רישום זכויות ובתים משותפים.מרצה במכללה לנדל"ן ובקורס דירקטורים. בעלת תואר שני בהצטיינות במשפט עסקי מסחרי ותואר ראשון מאוניברסיטת בר אילן.

קביעת פגישה
0778042552
חזרה לפורום

מטרד רעש וריח מכלבי השכנים

כלי
כליל לוין

בבית הצמוד לביתי ובית משפחתי , השכן מגדל כלבים ,גם גורים, כנראה לשם מכירה. יש להם שטח המוקצה להם מטעמו , מוקף גדר וצמוד לקיר משותף עם החצר שלי ושל משפחתי. במשך תקופה ארוכה הנמשכת שנתיים אנו ,השכנים, 5 משפחות, סובלים ממטרד של רעש אך בעיקר של ריח. הריח חזק ומורגש במשך כל שעות היממה , עוד יותר מהנביחות וזאת מכיוון שהשכן מאכיל את הכלבים בעצמות גדולות שעליהן בשר (חלקו נראה רקוב ודוחה למראה) ואינו מוציא את הכלבים מתחום המכלאה , כך שהשתן שלהם נספג באדמה. ניסינו להוביל מהלך רב משתתפים יחד עם שאר השכנים מזה זמן רב כי משיחות איתם בארבע עיניים נוכחנו שגם הם מודעים לבעיה וסובלים ממנה כמונו, אך כיוון שבעלי הכלבים , אותם שכנים שעליהם מדובר בגין המטרד הינם בריונים ואינם אנשים שדיבורים מנומסים מתקבלים אצלם בסבר פנים יפות, השכנים שמסביב מפחדים ולא נאותים להפצרות מצידנו. כשהשכנים בעלי הכלבים רק עברו לבית הצמוד לנו וביקשנו מהם להפסיק את המטרד של הרעש והריח כי הוא ממש פוגע באיכות חיינו - חנק מהריח ורעש בלתי נסבל , ממש חדירה לפרטיותנו, לא רק שבקשותנו מהשכנים לא נענו , אלא שאב המשפחה אף איים עלינו במפורש ש"ישרוף אתכם באש אם תעזו לדבר אלי עוד פעם". איני יודעת אם האיום הפחיד את שאר השכנים ולצערי לא הקלטתי כתיעוד את האיום אך אני בטוחה במאות האחוזים שזה מה שגורם לשכנים לסבול בשקט ולא להתלונן. גם התלונות שלנו לראש העיר ולמוקד העירוני לא נשאו פרי והנה השאלה שלי - אני כבר בוגרת מבחינה חוקית להתלונן על המטרד בעצמי למשטרה או לבית המשפט אך האם יש בכך טעם, בלי עדותם של שאר השכנים מסביבי? האם ייקחו את הסבל שלי ושל משפחתי ברצינות? ואיך אפשר להוכיח שהריח והרעש מעל לסביר?איני מומחית בנושא אך נראה, ממה שמצאתי באינטרנט, שהרבה תביעות קטנות על מקרים דומים הסתיימו במפח נפש נוסף לתובעים וכמובן באי פתרון הבעיה בדרך זו.. האם יש דרך כלשהי לקבל עזרה או תמיכה אפילו רק בשביל שאוכל לתכנן את המהלך הבא ? המשפחה שלי על סף ייאוש ואנחנו כבר חושבים על מעבר דירה אבל מי יקנה את הבית כשיש ריח מסריח ורעש בלתי נפסק מכלבי השכנים? עכשיו , למשל , ממש עכשיו היה חג סוכות ובמקום לשבת בסוכה שלנו , בחצר שלנו,כמדי שנה שוב נאלצנו להיות מוברחים מבתינו בגלל הרעש והריח. נראה שלאיש אין יכולת או רצון לעזור אבל הסבל שלנו מורגש מאוד..מה לעשות??