מנהלי הפורום

עו"ד אילנית צירקלביץ
עו"ד אילנית צירקלביץ, מרצה בלשכה בנושא רישום זכויות ובתים משותפים.מרצה במכללה לנדל"ן ובקורס דירקטורים. בעלת תואר שני בהצטיינות במשפט עסקי מסחרי ותואר ראשון מאוניברסיטת בר אילן.
שימוש במחסנים בבית משותף ע"י אנשים שאינם בעלי דירות ואינם מתגוררים בבניין
שלום .אני תושבת אשקלון, בבניין משותף 9 קומות 36 דירות. בבניין יש כ 12 מחסנים המשויכים לדירות של הדיירים בטאבו ועוד כ 4 מחסנים שאינם משויכים, אך נמצאים בשימוש קבע ע"י הדיירים. .דייר משתמש ב 2 מחסנים שאינם משויכים לדירתו בטאבו מכר את דירתו. .המחסנים שלו הכילו, ועדיין מכילים מקררים ומקפיאים שמשמשים אותו ואת בני משפחתו. .הדייר המוכר לא מכר את מחסנים ולא פינה אותם, והוא מוסיף להיות נוכח במבואת הבניין , תופס את חניה. .כמו כן הוא משתמש בחשמל של המבואה, שאנחנו דיירי הבניין משלמים עבורו .יש לציין שהדבר נעשה למרות פניות רבות של נציגי הוועד. אני מבקשת עצה לגבי התנהגות של וועד כלפי הדייר המוכר, ?האם מחסן שנמצא בשימוש קבוע פרטי חייב ברישום בטאבו או הסכם כל שהו לגבי אחזקתו. ?אם כן, איך מופיע הרישום ?אם לא, האם באופן אוטומטי עובר המחסן לשימושום של הדייר הקונה או לשימושו של כלל הדיירים בבניין ?האם חייב הדייר המוכר לפנות את מחסנו מתכולתו עם עזיבתו את הבניין האם מותר לדייר שאינו גר בבניין ואינו מחזיק בדירה בבניין להשתמש במחסן הנמצא בשטח הבניין? ***אני בטוחה שיש עוד שאלות בנושא שפשוט אינני יודעת לשאול, אבל מנסה להחכים*** יום טוב אשמח לקבל תשובה למכתבי זה בברכה, טניה לוין