אפי

הטלת עיקול על בית משותף

שלום רב, אנו גרים בבניין משותף בעל 12 דירות מזה כ-3 שנים . לאחרונה רצינו לקדם את נושא קבלת הטאבו והובהר לנו כי הוטל עיקול על הבניין היות והקבלן לא שילם את הנדרש לבעלי המקצוע שעבדו בו ומתוקף זה שנחתם הסכם קפיטציה (שמשמעותו אינה ברורה לי ממש ) והקבלן הוא חלק מבעלי הנכס אז הבניין מעוקל . להבנתי אם ארצה למכור את הדירה לא אוכל , כי אף בנק לא יעניק משכנתא לרוכש פוטנציאלי , מעבר לכך מהי המשמעות של העניין ומדוע אנו הדיירים בני ערובה של הקבלן ? ברור לי שנצטרך ליווי משפטי צמוד אבל בתור התחלה אני רוצה להבין את הדברים הללו . תודה רבה .

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון דניאל רותם

שלום אפי, רוכשי דירות מקבלן מקבלים ממנו בטוחות לפי חוק המכר וכן נרשמות במידת האפשר הערות אזהרה לטובת רוכשי הדירות על זכויותיו של הקבלן או בעלי המקרקעין. אם אכן נרשמו לטובתכם הערות אזהרה על המקרקעין לפני רישום העיקולים, ביהמ"ש יורה למחוק את העיקולים לאלתר. עליכם לעתור לבית המשפט בתביעה להצהיר כי אתם הינכם בעלי הדירות בבניין ולצו למחיקת העיקולים שהוטלו על דירותיכם. אם הקבלן הוא עדיין בעלים של חלק מהדירות יורה ביהמ"ש לייחד את העיקולים לנכסים של הקבלן. בכל מקרה, מומלץ לפנות לעו"ד המתמחה בדיני מקרקעין כדי שיבדוק את מצב הדברים, ייתן לכם ייעוץ מקצועי וייצג אתכם בעתירה שתוגש לבית המשפט.