משפטי– זאפ
משפטיפורומיםבתים משותפיםבחירות ודיווחים של וועד

מנהלי הפורום

עו"ד אילנית צירקלביץ

עו"ד אילנית צירקלביץ

עו"ד אילנית צירקלביץ, מרצה בלשכה בנושא רישום זכויות ובתים משותפים.מרצה במכללה לנדל"ן ובקורס דירקטורים. בעלת תואר שני בהצטיינות במשפט עסקי מסחרי ותואר ראשון מאוניברסיטת בר אילן.

קביעת פגישה
0778042552
חזרה לפורום

בחירות ודיווחים של וועד

יוב
יובל אדלר

בשלב זה מבקש רק עצה והכוונה. אני תושב שכונת המשתלה בתל-אביב. בחלק (הישן) בו אני מתגורר יש וועד הבנוי בצורת פדרציה. ז"א, ישנם 6 גושים שלכל גוש יש וועד ונציגי הגושים הם חברי הוועד המרכזי המטפל בכל האמור בשטחים המשותפים: חניונים, חדרי ספח, חברת ניהול וכד'. נציג הגוש אמור לטפל בנושאים פרטניים של הגוש (החלוקה לא ברורה די צורכה). בחירות לגוש בו אני מתגורר לא התקימו כבר כמה שנים (באחרים, לפחות בחלקם ניטען כי בחירות שנתיות כן התקיימו). הוועד המרכזי לא יזם בחירות מזה מספר שנים אך מקבל החלטות המשפיעות על התושבים ללא קבלת הסכמתם הפורמאלית. אני מבקש לברר: 1. מה דינו של נציג גוש שלא קיים אסיפה שנתית וגם לא מדווח על מצב כספי או אחר. 2. האם הוועד המרכזי חייב באסיפות שנתיות או שבחירת תיקנית של נציגיו באמצעות הגושים מספיקה? 3. אם נציג גוש אינו "תיקני" (לא קיים אסיפות שנתיות ו/או דיווח), האם להחלטות הוועד המרכזי יש תוקף? 4. מה הכללים לקיום אסיפה כללית, במיוחד אם נציג הגוש מסרב לקיימה? 5. מהי חובת נציגי הגושים והוועד המרכזי לפרסום דוחות כספיים, סכומי דיונים ובעיות העולות מתלונות הדירים לכלל התושבים בשכונה? אשמח גם לכל מידע רלוונטי נוסף.