משפטי– זאפ
משפטיפורומיםבתים משותפיםמעלית שבת - הפעלה, החזקה

מנהלי הפורום

עו"ד אילנית צירקלביץ

עו"ד אילנית צירקלביץ

עו"ד אילנית צירקלביץ, מרצה בלשכה בנושא רישום זכויות ובתים משותפים.מרצה במכללה לנדל"ן ובקורס דירקטורים. בעלת תואר שני בהצטיינות במשפט עסקי מסחרי ותואר ראשון מאוניברסיטת בר אילן.

קביעת פגישה
0778042552
חזרה לפורום

מעלית שבת - הפעלה, החזקה

מרי
מרינה

שלום רב, אני מתגוררת בבניין משותף בן 8 קומות, 8 דירות., דירה בקומה. הותקן על ידי הקבלן פיקוד שבת במעלית. 2 דיירי שומרי שבת מתוך 8 זקוקים למעלית שבת. כל דיירי הבניין הסכימו באספת הדיירים הכללית להפעלת מעלית שבת לפרקי זמן הגיוניים וקצובים. הוחלט על ידי וועד הבית להפעיל מעלית שבת למשך 30 עד 45 דקות לפי בקשת הזמנים של אותם 2 הדיירים. לאחרונה התחלף ההרכב של וועד הבית שהעביר שליטה בהפעלת מעלית שבת לאותם הדיירים שומרי שבת ומאז הם קובעים את הזמנים לפי רצונם. הם משנים כל פעם את השעות ומאריכים את פרקי הזמנים לשעה או אף יותר של פעילות מעלית שבת. הם מפרסמים את זמני הפעלת מעלית שבת בקבוצת הוואטסאפ של הבניין שעה לפני כניסת שבת. הדבר התחיל להיות לא נוח בשבילי ואף מטרד עבורי. אני מתגוררת בקומה העליונה של הבניין. אני מחכה זמן רב כדי לעלות לקומה שלי (קומה 8) בזמן פעילות מעלית שבת, פעם אחת רצתי לכיוון המעלית כדי להספיק לעלות בה לפני שתתחיל את הסיבוב כמעלית שבת ונפלתי, מספר פעמים הצטרכתי לחכות למעלית זמן רב עם כאבי גב חזקים או חפצים גדולים בידיים ולא יכולתי להשתמש במדרגות כדי לעלות לקומה 8. פניתי לא פעם לחברי וועד הבית . ביקשתי לקצר את זמני הפעלת מעלית שבת בטענה שרק 2 אנשים צריכים לעלות לדירותיהם וחצי שעה (6-7 סיבובי מעלית שבת) בהחלט מספיקים להם. רוב הזמן מעלית שבת "מטיילת" בבניין סתם, ללא שימוש בה על ידי שומרי שבת. לדוגמה, בכניסת שבת מעלית שבת פועלת בין השעות 19:30-20:30 כדי שרק 2 (!) אנשים יעלו לדירתם בחזרתם מבית הכנסת. ביקשתי לא לשנות את זמני הפעלת מעלית שבת ולפרסם את הזמנים יום קודם , ביום חמישי כדי שאוכל לתכנן את זמני ולהימנע משימוש במעלית בזמן שהיא פועלת כמעלית שבת. ביקשתי להתחשב גם בי ולכבד את דעתי כדיירת בבניין. מספר פעמים קרה שמעלית נתקעה בגלל בעיה בפיקוד שבת. אותם 2 הדיירים שומרי שבת לא משתתפים בהחזקת מעלית שבת כחוק: לא משלמים עבור צריכת החשמל של מעלית שבת, לא משלמים על תיקוני המעלית או של מערכת החשמל של הבניין כתוצאה מבעיה בפיקוד שבת. כל ההוצאות מקופה הכללית. וועד הבית גם לא דורש מהם כי אותם שני הדיירים שומרי שבת הם חברים של חברי וועד הבית. על כל הפניות שלי לוועד הבית התשובה היא: את מנסה להתיש אותנו. לא ילך לך. הכל תקין. ואני ממש ממש סובלת. מה עלי לעשות?