לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
תמר

ניהול כושל של ועד הבית

שלום רב, אנו גרים בבניין עם עוד 9 דיירים. לפני כשלוש שנים, עקב סדק וחשיפה של מוטות הברזל של עמוד תומך- שנמצא במרפסת שלנו, הוזמן מטעם ועד הבית מהנדס של האגודה לתרבות הדיור אשר קבע כי נדרש תיקון של עמוד זה וכי קיימת סכנה ליציבות הבניין אם המשך התפוררות העמוד לא תעצר. באותו דו"ח צויינו עוד מספר ליקויים שהוא נדרש לתקן.- באסיפות הדיירים שהתקיימו לאחר מכן (האחרונה בינואר 2013 לפני שנה) כל הדיירים הסכימו על ביצוע התיקון. מאז עברו שלוש שנים – ואנו כל פעם הזכרנו לוועד הבית כי ההתנהגות הינה רשלנית וקיים סיכון לכל דיירי הבניין. בזמנו נדרשנו להביא הצעות מחיר לביצוע העבודה וכו ולא הייתה שום התקדמות. בינתיים שכנה נוספת שבאחד הקירות (קיר חיצוני – צמוד לגינה) בביתה יש רטיבות גם ביקשה איטום הקיר החיצוני. וגם במקרה זה הייתה אסיפת דיירים וגם אז (ינואר 2013) הייתה החלטה לבצע את התיקון. מכיוון שהתיקון לא התבצע הדיירת תובעת את הועד על נזקים וכו'. לצורך טיפול בתביעה זו ועד הבית מינה עו"ד. כעת הועד רוצה לאחד את כל השיפוצים של הבניין (חיזוק עמוד תומך, איטום קיר, ותיקון פיגומים) ומתנה את תיקון העמוד התומך בתוצאות ופסיקת בית המשפט בנושא איטום הקיר של השכנה. בפעם האחרונה שפנינו אל וועד הבית התשובה בע"פ הייתה "תתבעו אותנו" אנו כמחאה ובגלל ניהול לא תקין – לא הוצגו דוחות מזה מספר שנים וגם כנראה שלוועד הבית שהייתה גם בעיית נזילה תיקן אותה – לטענתו על חשבונו – ברור שאין באפשרותנו לברר זו מכיוון שאין לנו דיווח על ההוצאות של אחזקת הבניין. אנו כעט מסרבים להמשיך לשלם את דמי הועד. הוועד איים עלינו שישלח לנו מכתב דרך העו"ד – אני יודעת שאנו חייבים בתשלום דמי הוועד. השאלות שלי הן הבאות: - האם הוועד יכול להפעיל את העו"ד שמטפל בתביעה מול עניין של איטום קיר לכתיבת מכתבים בנושאים אחרים לוועד. - האם אני יכולה לחזק את העמוד התומך ולקזז זאת מדמי הוועד? - האם אני יכולה לתבוע את ועד הבית אישית על ניהול כושל ורשלן ועל ירידה בערך דירתי בגלל ליקויי הבטיחות? מכיוון שקימות כל כך הרבה ליקויים בניהול הוועד, אף אחד מהדיירים האחרים אינו מוכן להחליף את הועד. מה הן המלצותיך לגבי טיפול נושא איטום הקיר? תודה מראש תמר

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום בתים משותפים