משפטיפורומיםבתים משותפיםהאם אפשר לתבוע קבלן שהתקין את הניקוז למזגנים בקירות החיצוניים בבנין שעבר תמ״א 38
מנהלי הפורום

עו"ד אילנית צירקלביץ
עו"ד אילנית צירקלביץ, מרצה בלשכה בנושא רישום זכויות ובתים משותפים.מרצה במכללה לנדל"ן ובקורס דירקטורים. בעלת תואר שני בהצטיינות במשפט עסקי מסחרי ותואר ראשון מאוניברסיטת בר אילן.
האם אפשר לתבוע קבלן שהתקין את הניקוז למזגנים בקירות החיצוניים בבנין שעבר תמ״א 38
שאו
שאול להבלא מזמן עשינו שיפוץ בבניין שעבר תמ״א 38, ובזמן השיפוץ לא נתנו את הדעת לעניין הניקוז של המזגנים. לקראת סיום השיפוץ ולאחר התקנת המזגנים ועד הבית אמר לנו שבמסגרת התמ״א בוטלו כל הכבלים והצנרות החיצוניים. האם הייתה זו אחריותו של הקבלן לנקז את המזגנים לביוב, ובמידה וכן, האם ניתן לתבוע אותו על כך שלא עשה זאת?
RE:
עו"ד אילנית צירקלביץ

יש להניח שהתחייבויות של הקבלן מעוגנות בחוזים שנחתמו איתו (ובנספחיהם). כדאי גם לבדוק עם מומחה מה הדין והתקן בעניין ניקוז המזגנים ומה האפשרויות לפתרון הבעיה. .